Hoe overleef je de tijd tot het voorjaar?

Wind, regen en donkere dagen, hoe overleef je de winter en de griepjes om je heen. 

Na die hectische decembermaand snak je naar januari en daarna wil je alleen maar aan het voorjaar denken. Elk jaar om deze tijd begint onze energie echt op te raken, Seasonal Affective Disorder oftewel: SAD in gewoon Nederlands een winterdepressie, veroorzaakt door een gebrek aan zonlicht. Heb jij daar ook  last van?

 

 Deze tips kunnen helpen:  geen zorgen we houden het kort.

  • Maak je huis gezellig,  steek kaarsjes aan, en kruip op de bank met een dekentje, relax kleding, een boek, mooie film, je partner, je kind, je huisdier of gewoon met je ogen dicht!
  •  Op een droge 'zonnige' (kan lastig zijn) dag uitwaaien op het strand je hoofd leeg maken en weer opwarmen met een warm drankje.
  • Ga een dagje winkelen met een vriend (in). Bezoek eens een museum of ga samen naar de film, kan erg ontspannend werken.
  • Pak een zonnebankje (wel smeren) of verwen jezelf met een ontspannende massage of warme sauna. 
  • Zeker als je een zittend beroep hebt, na je werk een half uurtje wandelen naar de super of naar groen. Neem je kind mee voor een up-date van zijn/ haar dag, of laat je hond uit.
  • Goed voor de weerstand en tussen de oren is een boswandeling de Japaners noemen het "shinrin- yoku" ofwel 'bos- baden'. Het is meer dan zomaar wat wandelen door het bos, want je gebruikt al je zintuigen, ziet en ruikt de bomen en planten, voelt de grond onder je voeten en hoort de bladeren ritselen in de wind. Je voelt je letterlijk verbonden met de natuur, het zal je echt goed doen.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Waarom koud (af) douchen supergezond is (en goed voor je portemonnee)

  "Hygge"  het Deense tegengif voor de koude winter, de regenachtige dagen en de somberheid.

 

 


Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar en vooral zon (licht)?  Waar kijk jij het meeste naar uit ?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0