Het is zomer wat ga jij doen?

 

 

Weet je al waar de vakantie naar toe gaat, word het een actieve of relax vakantie, een rondreis, camping, een thuisvakantie of een verassing?

De laatste schijnt een trend te zijn, koffer inpakken en gaan. Waarheen? ja dat hoor je pas op de luchthaven.  

 

Hoe werkt het: Je geef je budget op en geeft aan waar je absoluut niet heen wilt. Geen zorgen voor je af reist krijg je nog wel het klimaat van de onbekende bestemming te horen. Wel zo handig

als je naar Noorwegen vertrekt..

Als je het aandurft heeft het wel wat, verrassend, geen keuze stress en een beetje avontuur.

 

Vakantie is toch vooral bedoelt om bij te komen, doen waar je zin in hebt, en vrij hebben van verplichtingen, zoals de wekker en de werk telefoon.

Niet zo gek dat steeds meer mensen besluiten om de vakantie in eigen huis door te brengen. Zeker met jonge kinderen wel zo ontspannend. Alles bij de hand geen uitzoek en inpakstress, vliegtuigvertragingen, files, darmproblemen, "wereld problemen" en je bespaart aanzienlijk op het budget.

Voor de vakantie begon was ik ook altijd gestrest, vooral het inpakken voor vier jonge kinderen (vorige eeuw). Tjonge... het geregel en ander gedoe, overal aan denken om niets te vergeten wat mij trouwens toen en nu nooit is gelukt. 

Na veel gezinsvakanties met de auto en evenzoveel campings, appartementen, en huisjes hoeft het hoogseizoen en de overvolle route du Soleil nu niet meer. Want beide zoons en de tweeling dochters wonen niet meer thuis.

 

Wij blijven thuis en passen op de winkel en als iedereen weg is een beetje op Nederland. 

 

Ik wens iedereen, waar dan ook, een welverdiende vakantie !

 

Blijf je dit jaar thuis lees hier de tips 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0