Nieuw (t) Huis.

Net verhuist of bezig met een grote make-over? dan ben je waarschijnlijk nu aan het zoeken naar ideeën.

Waar te beginnen om het weer net zo gezellig en kloppend te krijgen als in het "oude" huis? Want waar je eerst zo tevreden mee was staat opeens heel anders. Meubels of gordijnen zijn misschien te klein of te groot en kleuren passen niet door een andere lichtinval en meer van dat. 

 

En het budget is vaak gekrompen door verhuizing of renovatie, waardoor je interieur plannen misschien even on- hold staan.

Zie het als een voordeel want het geeft je tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en je te oriënteren op de vele mogelijkheden.

 

Neem die tijd, dat is lastig maar een interieur moet groeien, goed voelen en vooral.. bij je smaakgevoel passen.

Lees de tips.

 

De basis.

 

Begin altijd van groot naar klein, wanden en vloer, daarna meubels en dan de decoratieve invulling. In deze volgorde kan het niet mis gaan.

 

Wil je de wanden licht en de vloer neutraal, voeg dan kleur/dessin en warmte toe met meubels, gordijnen of een vloerkleed. 

 

Met natuurlijke materialen zoals planten- hout- steen- leer- wol- linnen en metaal, blijft het rustig, maar het geeft toch invulling en sfeer.

 

Liefhebber van kleur?

 

En het liefst op de muur, kies "om de rust te behouden" voor aangrenzende wanden kleurcombinaties uit dezelfde kleurfamilie dan vloeit het mooi subtiel over.

 

Houd de meubels en gordijnen voor de rust neutraal en licht van kleur. Geef het later sfeer en pit door de kleur van de wand terug te laten komen in kussens, plaids, decoraties, kunst of vloerkleed.

Nu de basis staat als een huis, begint het leukste de aankleding. 

 

Grote decoratieve items geven meer eenheid dan heel veel kleine. Zet en hang voor de rust kleine spullen bij elkaar zoals de foto links boven. Wat je ook doet, pas vooral toe wat je mooi vind want het laat zien wie er woont en waar je van houdt, dat maakt je interieur uniek.

 

Ben jij ook net verhuist of is er iets verbouwd ? Deel het en inspireer anderen ermee.

 

Kom je er niet uit of weet je niet waar te beginnen en hoe?

Maak een afspraak met een van onze stylistes zij denk met je mee,

en geeft oplossingen waar je zelf niet zo snel aan denkt. 

Met de suggesties kun je zelf aan de slag gaan, of in overleg uit handen geven.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Kleiner wonen met gemeenschappelijke ruimte.

Meer licht meer ruimte.

Tijdloos interieur

Stel vragen of deel je mening 

 

 

Reactie schrijven

Berichten: 0