Dalende temperatuur.

Mam! is dit warm genoeg? Vraagt de dochter voor ze weggaat. Een tel later hoor ik dat ze het voor de zekerheid ook nog aan haar vader vraagt. Die overigens nog helemaal geen last heeft van de dalende temperatuur, en er niets van begrijpt als de dochters 's avonds met sokken, huisbroek, plaid en laptop zich nestelen in de zithoek.  

 

Hoe komt dat toch dat vrouwen het meteen merken als het kouder word? Toch maar even opgezocht en het schijnt dat vrouwen de vetvoorraad beter hebben verdeeld (geen grapje, heren) waardoor vrouwen efficiënter met geproduceerde lichaamswarmte omgaan.

Nare ‘bijwerking’ daarvan is dat er minder bloed naar de ledematen stroomt en daardoor hebben wij het sneller koud.

Aai  ...en de winter moet nog komen!   

 

Maar… we kunnen nu al veel doen om het nu en straks behaaglijk warm te hebben in huis. Ga eens schuiven met meubels nu is de tijd om een winteropstelling te creëren. Zoek een regenachtige en sombere dag uit, het ultieme weer om je interieur te veranderen. Alvast wat tips:

1: Geloof het of niet maar kaarsen geven niet alleen gezelligheid maar ook warmte. 

2: Zorg dat er geen grote meubels voor de radiators staan. 

3: Geen vloerkleed dan word het nu tijd om daar eens over na te denken. Want een vloerkleed houd optrekkende kou van de vloer tegen. 

5: Haal de wollen plaids maar weer tevoorschijn, niet alleen gezellig maar ook lekker warm.

 

Martje.

 


Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0