Wat ga jij doen deze zomer?

Weet jij al waar de vakantie naar toe gaat, word het een actieve of relax vakantie, een rondreis, camping, een relaxte thuisvakantie of een verassing?

 

De laatste schijnt een trend te zijn, koffer inpakken en gaan.

Waar de reis naar toe gaat hoor je pas op de luchthaven.  

 

Je geef je budget op en geeft aan waar je absoluut niet heen wilt (gelukkig !).   Mwaa, als je het aandurft heeft het wel wat, het is verrassend, geen keuze stress vooraf en een beetje avontuur.

 

 

 

Bij tanken.

Wat je ook gaat doen, vakantie is toch vooral bedoelt om bij te komen, doen waar je zin in hebt,  vrij zijn van verplichtingen, zoals de wekker en de werk telefoon. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen besluiten om de vakantie in eigen huis en land door te brengen zeker met jonge kinderen wel zo relaxt. 

Alles bij de hand geen uitzoek en inpakstress, vliegtuigvertragingen, files, darmproblemen, "wereld problemen" je eigen comfy bed, én je bespaart aanzienlijk op het budget. En zeg nou zelf, als Lonely Planet Texel in 2016 en dit jaar de provincie Friesland op de kaart zet als derde in de top tien beste reisbestemmingen in Europa, waarom Nederland zelf niet eens gaan ontdekken? 

 

Heerlijk relaxt.

Ik kan me de onrust voor de vakanties nog goed herinneren, vooral het inpakken voor vier jonge kinderen. Tjonge... het geregel en ander gedoe, overal aan denken om niets te vergeten, wat mij trouwens toen en nu nog steeds niet lukt.

Na veel gezinsvakanties met de auto en evenzoveel campings, en huisjes, hoeft het hoogseizoen en de overvolle route du Soleil nu niet meer heerlijk relaxt!  Want wij blijven thuis, passen op de winkel en als iedereen weg is, ook een beetje op Nederland. 

 

Ik wens iedereen, waar dan ook een welverdiende uitgeruste vakantie toe.

 

Blijf je dit jaar in Nederland?  Lees dan verder voor handige tips en te doen ideeën 

 

Martje van Soest.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0