Topjaar Nederlandse wijn?

In september is het in de meeste Europese wijngebieden volop pluktijd of wijnoogst maand. Als het een slechte zomer is geweest kan dat uitlopen tot oktober.

 

De plukkers komen overal vandaan waaronder zo’n duizend uit Nederland. Je krijgt eten, wijn, onderdak en…. last van je rug.

 

Want wij Nederlanders zijn lang en de druivenstokken kort.

Je moet dus wel een bikkel zijn, het is zwaar werk en overdag is het behoorlijk warm. Maar de sfeer en vooral de wijn schijnt een hoop goed te maken ;-)  Er ontstaan onverwachte vriendschappen tussen mensen die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben, hoe mooi is dat? 

 

Nederlandse wijnboeren in het buitenland

Elke wijnliefhebber zal dit herkennen,  tijdens of aan het einde van je vakantie besluit je om een paar dozen van die heerlijke vakantie wijn mee te nemen bij een wijnboer in de buurt. Maar de taal is wel een dingetje, tenzij je vloeiend Frans- Spaans of Italiaans spreekt natuurlijk.

Jammer als je meer wilt weten van het domein en de wijnen.

Maar wist je dat er behalve Ilja Gort veel meer Nederlandse wijnboeren in het buitenland zijn? 

 

Nederlandsewijnboeren.nl geeft een volledig overzicht van de Nederlandse wijnboeren in het buitenland, aangevuld met de beste wijnboeren in Nederland.

Zo kan je altijd even checken of er een Nederlandse wijnboer in de buurt zit, zo handig.


Nederlandse wijn proeven.

 

Frankrijk, Italië of Spanje te ver en eerst proeven? Dat kan ook hier want Nederland  telt meer dan 240 hectare wijngaard! Goed voor jaarlijks 1 miljoen flessen.  Door de aanhoudende hoge temperaturen belooft 2018 zelfs een topjaar te worden voor de Nederlandse wijnen.

 

Op de open dagen kan je in bijna alle Nederlandse wijngaarden en kelders.

Ook het Betuws Wijndomein (beste wijn  2016)  open haar deuren dan  speciaal voor de nieuwsgierige Nederlandse wijndrinkers.

Op de open dag kun je  in de wijngaard wandelen, de kelder bezoeken en wijn drinken op het terras aan de wijngaard. 

 

 

 

Rondleidingen en Proeverijen bij wijngaard St. Martinus

 

De wijngaard van de Limburgse wijnboer Stan Beurskens ligt in het prachtige bergdorpje Vijlen met een adembenemend mooi uitzicht.

 

Vanaf het terras ben je welkom om het wijndomein te bezoeken. 

De rondleidingen met proeverij zijn elke woensdag, vrijdag en zaterdag (april t/m oktober) om 14.00 uur. Je kan je hiervoor aanmelden via info@wijnkenniscentrum.nl. De rondleiding met proeverij van 3 wijnen duurt ongeveer 2 uur, de kosten hiervoor zijn €15,- pp.

 

Zeg nou zelf, met dit uitzicht en een goed glas wijn?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0