Nederlandse wijn.

In september is het in de Europese wijngebieden volop pluktijd. Als het een slechte zomer is geweest tot oktober. De plukkers komen overal vandaan waaronder zo’n duizend uit Nederland. Je krijgt eten, wijn, onderdak en last van je rug. Want wij Nederlanders zijn lang en de druivenstokken kort. Het is zwaar werk en overdag behoorlijk warm. Maar de sfeer en vooral de wijn schijnt een hoop goed te maken ;-) 

En er ontstaan vaak onverwachte vriendschappen tussen mensen die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben, hoe mooi is dat? 

 

Nederlandse wijnboeren in het buitenland


Elke wijnliefhebber zal dit herkennen, tijdens of aan het einde van je vakantie besluit je om een paar dozen van die heerlijke vakantie wijn mee te nemen bij de wijnboer in de buurt. Maar de taal is wel een dingetje, tenzij je vloeiend Frans- Spaans of Italiaans spreekt natuurlijk. Jammer als je meer wilt weten, maar wist je dat er behalve Ilja Gort veel meer Nederlandse wijnboeren in het buitenland zijn? 

 

Nederlandsewijnboeren.nl geeft een volledig overzicht van de Nederlandse wijnboeren in het buitenland, aangevuld met de beste wijnboeren in Nederland.

Zo kan je altijd even checken of er een Nederlandse wijnboer in de buurt zit.


Nederlandse wijn proeverij


Frankrijk, Italië of Spanje te ver en eerst proeven? Dat kan ook hier want Nederland  telt meer dan 240 hectare wijngaard! Goed voor jaarlijks 1 miljoen flessen. Door de hogere temperaturen zelfs top wijn.

Op de open dagen kan je terecht in bijna alle Nederlandse wijngaarden en kelders. Ook het Betuws Wijndomein opent haar deuren speciaal voor de nieuwsgierige Nederlandse wijndrinkers. Op de open dag kan je  in de wijngaard wandelen, de kelder bezoeken en wijn drinken op het terras aan de wijngaard. 

 

Rondleidingen en Proeverijen bij wijngaard St. Martinus


 

Vanaf het terras ben je welkom om het wijndomein te bezoeken. 

De rondleidingen met proeverij zijn elke woensdag, vrijdag en zaterdag (april t/m oktober) om 14.00 uur. Je kan je hiervoor aanmelden via info@wijnkenniscentrum.nl. De rondleiding met proeverij van 3 wijnen duurt ongeveer 2 uur, de kosten hiervoor zijn €15,- pp.

 

Zeg nou zelf, met dit uitzicht, prettig gezelschap en een goed glas wijn?

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0