Winterse sfeermakers

 

De wind waait door de bijna kale bomen en de temperatuur zakt weer naar beneden. We trekken ons weer terug in huis om te relaxen op de bank of bij de haard.

Een haard of een verzameling kaarsen, dat vlammenspel is hoe dan ook super gezellig, het geeft meteen een thuis gevoel.

Ben je zoek? maar zit er geen schoorsteen in huis? Lees dan deze tips.

 

Geen rookkanaal in huis?

 

Dan kan je toch genieten van een haardvuur! De sfeerhaarden van Safretti branden op bio-ethanol en kan je plaatsen waar je maar wilt. Buiten of binnen aan de wand, solitair, of als afscheiding in de wand tussen twee verschillende ruimtes, en ingebouwd in een schouw.

En het mooiste is dat ze met een verhuizing gewoon met je mee gaan. Ideaal in appartementen, geen rook geen rommel en toch écht vuur.

 

Meer van een knapperend houten haardvuur maar zit het rookkanaal op de verkeerde plek?

Met de Powervent van Dru is het mogelijk om een haard te plaatsen op die plek in huis waar jij hem het liefste zou willen hebben.

 

 

Het vraagt wel wat technische en bouwkundige aanpassingen, maar je kunt horizontaal, verticaal of via allerlei bochten naar de buitenlucht, tot een afstand van 60 meter.

 

 

 

Stapelen maar.

Wat voor haard je ook hebt, een houtstapel in huis mag eigenlijk niet ontbreken al was het alleen maar om dat het zoveel sfeer toevoegt. Zo’n stapeltje hout staat ook lekker winters als je geen haard wilt of hebt, of als er een een mooie oude schouw in huis zit die niet meer functioneert (afbeelding).

 

Kaarsjes en chill kleding aan, laat de winter maar komen!

 


Lees in dit blog hoe de Denen met Hygge (zeg hoo ga) de winter doorkomen.


0 commentaren

Dalende temperatuur.

Mam! is dit warm genoeg? Vraagt de dochter voor ze weggaat. Een tel later hoor ik dat ze het voor de zekerheid ook nog aan haar vader vraagt. Die overigens nog helemaal geen last heeft van de dalende temperatuur, en er niets van begrijpt als de dochters 's avonds met sokken, huisbroek, plaid en laptop nestelen in de zithoek.  

 

Hoe komt dat toch dat vrouwen het meteen merken als het kouder word? Toch maar even opgezocht en het schijnt dat vrouwen de vetvoorraad beter hebben verdeeld (geen grapje, heren) waardoor vrouwen efficiënter met geproduceerde lichaamswarmte omgaan.

Nare ‘bijwerking’ daarvan is dat er minder bloed naar de ledematen stroomt en daardoor hebben wij het sneller koud.

Aai  ...en de winter moet nog komen!   

 

Maar… we kunnen nu al veel doen om het nu en straks behaaglijk warm te hebben in huis. Ga eens schuiven met meubels nu is de tijd om een winteropstelling te creëren. Zoek een regenachtige en sombere dag uit, het ultieme weer om je interieur te veranderen. Alvast wat tips:

1: Geloof het of niet maar kaarsen geven niet alleen gezelligheid maar ook warmte. 

2: Zorg dat er geen grote meubels voor de radiators staan. 

3: Geen vloerkleed dan word het nu tijd om daar eens over na te denken. Want een vloerkleed houd optrekkende kou van de vloer tegen. 

5: Haal de wollen plaids maar weer tevoorschijn, niet alleen gezellig maar ook lekker warm.

 

Martje.

 

0 commentaren

Polder en wijn.

Langzaam gaan we weer richting herfst het is alweer september, ook wel bekend als de wijnoogst maand die kan uitlopen tot oktober als het een slechte zomer is geweest.

 

Op dit moment (van schrijven) is het in de meeste Europese wijngebieden volop oogst pluktijd.

De plukkers komen overal vandaan waaronder

zo’n duizend uit Nederland.

Je krijgt eten, wijn, onderdak en…. last van je rug.

 

Want wij Nederlanders zijn lang en de Franse druivenstokken te kort. Je moet dus wel een dy- hard zijn want het is zwaar

werk en overdag is het behoorlijk warm. Maar de sfeer en vooral de wijn schijnt een hoop goed te maken, en er ontstaan vaak onverwachte vriendschappen tussen mensen die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben.

 

Bron: Domaine de Marotte Nederlandse wijnboer(in) in de Provence waar de druiven nog met de hand worden geplukt.

 

Wijn proeven in de polder

 

Frankrijk net iets te ver, in onze eigen noordoost polder ligt wijngaard Maronesse zij kunnen altijd hulp gebruiken met de winter-zomer snoei, tros dunning en oogsten. Bijkomend voordeel is dat de Nederlandse wijnstokken (foto) flink hoger zijn.

Meer van de wijn drinken dan plukken, op 24 september van 11 tot 17 uur is er een wijnfeest, en kan je alle wijnen van Maronesse proeven en drinken. 

0 commentaren

Laten we zacht zijn voor elkaar.

Herrie.

 

Enige tijd geleden las ik een artikel dat een kwart van de Nederlanders geluidshinder ondervind van de buren dat is best veel.

In de top-5 van erg hinderlijke buurgeluiden staat; met hakken over harde vloer lopen, harde muziek, klussen en verbouwen, huisdieren herrie, en hollende en/ of gillende kinderen. 

 

Een van de oorzaken is dat er overal een harde vloer ligt. Vroeger lag bijna overal tapijt en moest je thuis bij de deur je schoenen uit en je pantoffels aan. Ik kom het nog wel tegen, in bepaalde culturen is dit heel gewoon, vanuit hygiënisch oogpunt is er wat voor te zeggen. 

 

Er zijn oplossingen om te voorkomen dat buren lijden onder geschuif van stoelpoten, getik van hakken en andere herrie. 

Loop geluiden verplaatsten zich via de vloer naar de buren door de gemeenschappelijke fundering.  

 

De oplossing is een dempende ondervloer of als dit niet meer kan, een flink formaat vloerkleed het dempt geluid en isoleert ook meteen. En als je graag op sokken of zoals ik op blote voeten loopt in huis ook lekker warm.

 

De trap kan ook overlast geven zeker als er veel denderend verkeer is naar boven en visa versa. Je kunt dit beperken door de trap te bekleden, vast of met een loper, want je kinderen vragen of ze niet hollend naar boven willen rennen is onbegonnen werk.

En de laatste, viltjes onder de stoelen is ook beter voor je vloer.  En anders? …. schoenen uit en sloffen of dikke sokken aan.

 

Geluidsoverlast van je buren? ga eens praten leg vriendelijk uit dat je er last van hebt. Vaak zijn de veroorzakers oprecht verbaasd wanneer buren klagen en hebben ze er niet bij stilgestaan dat ze (teveel) lawaai maken.

 

Heb jij ook last van herrie van je buren naast boven of onder jouw woning? Is het opgelost of heb je er nog steeds last van?

0 commentaren

Social media skils

We bloggen, vloggen, twitteren, facebooken en whats app'en er op los, veel vrije momentjes worden opgeslokt   door het connecten en re- tweeten.

 

Nou ja vrije momentjes.. de volwassen dochters maken        er tijd voor, de telefoon is in de hand of binnen handbereik.

Wat natuurlijk veel handiger is dan dat je hem ergens onderin je tas hoort piepen.

Maaaam..!  het is jouw telefoon hoor! Ja… ja  tegen de tijd dat uit frustratie de tas is leeggeschut is het te laat.

Schuldgevoel of noem het nieuwsgierigheid, zorgen ervoor dat ik een paar tellen later inlog, om er achter te komen dat het niet echt belangrijk was zucht….

Waar ik mee bezig ben nou.. als ondernemer mij verteld en uitgelegd is het een belangrijke communicatietool. 

Het moet een onderdeel worden van je dagelijkse routine (ooh..) "dus communiceren op Facebook, twitter en meer” vertelt de spreker op het ZZP seminar. Ik steek de hand op; 'Ook als ik niets te melden heb' breng ik nog voorzichtig in dat kan toch? 

Volhouden is het advies want; na verloop van tijd krijg je vrienden of volgers en gaan ze je berichten re- tweeten.

 

Dus lieve mensen laat een tweet achter of like van soest woonwinkel, het betekent veel voor mij ik reageer "meestal" meteen.

 

Martje.

0 commentaren