Polder en wijn.

Langzaam gaan we weer richting herfst het is alweer september, ook wel bekend als de wijnoogst maand die kan uitlopen tot oktober als het een slechte zomer is geweest.

 

Op dit moment (van schrijven) is het in de meeste Europese wijngebieden volop oogst pluktijd.

De plukkers komen overal vandaan waaronder

zo’n duizend uit Nederland.

Je krijgt eten, wijn, onderdak en…. last van je rug.

 

Want wij Nederlanders zijn lang en de Franse druivenstokken te kort. Je moet dus wel een dy- hard zijn want het is zwaar

werk en overdag is het behoorlijk warm. Maar de sfeer en vooral de wijn schijnt een hoop goed te maken, en er ontstaan vaak onverwachte vriendschappen tussen mensen die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben.

 

Bron: Domaine de Marotte Nederlandse wijnboer(in) in de Provence waar de druiven nog met de hand worden geplukt.

 

Wijn proeven in de polder

 

Frankrijk net iets te ver, in onze eigen noordoost polder ligt wijngaard Maronesse zij kunnen altijd hulp gebruiken met de winter-zomer snoei, tros dunning en oogsten. Bijkomend voordeel is dat de Nederlandse wijnstokken (foto) flink hoger zijn.

Meer van de wijn drinken dan plukken, op 24 september van 11 tot 17 uur is er een wijnfeest, en kan je alle wijnen van Maronesse proeven en drinken. 

0 commentaren

Opgeladen in je vakantie?

Weer neerploffen op je comfortabele bank.
Weer neerploffen op je comfortabele bank.

Misschien ben je naar de zonnigste plekjes van Europa geweest of verder, in eigen land gebleven of heb je de vakantie nog te goed. Voor de meesten van ons is de vakantie jammer genoeg voorbij en zijn de scholen weer begonnen.

 

Thuis komen heeft toch ook wel weer wat, zeker als je een paar weken in de toch wel krappe afmetingen van een camper, caravan, of stokken en tentdoek hebt doorgebracht. 

 

 

De herwonnen ruimte in je huis, je eigen bank na weken op een niet zo comfy camping of terrasstoel en natuurlijk je eigen bed, heerlijk weer die luxe. Maar het fijnste is toch wel dat je uitgerust bent en weer nieuwe energie hebt. Ik krijg na thuiskomst altijd de kriebels om iets met die hervonden energie en plannen te doen heb jij dat ook?

Lees de tips.

 

 

 

TIP 1 : Plannen gemaakt, voer ze uit maak je dromen waar.

TIP 2: Doe het gedoseerd.

Tip 3: Mooie foto's gemaakt, doe er iets mee.

Tip 4: Vondsten meegenomen? Geef ze een plekje in de woonkamer. 

Tip 5: Goede herinneringen aan het eten in het vakantieland, stof je kookboeken af ga kokkerellen en vergeet de wijn niet.

Tip 6: Genoten van het samen doen, of een fijn gesprek hou dat vast en doe het vaker.

 

Heb jij plannen gemaakt in de vakantie, een goed idee gekregen. knopen doorgehakt, of heb je je voorgenomen dat je het helemaal anders wil gaan doen? 

 

0 commentaren

Laten we zacht zijn voor elkaar.

Herrie.

 

Enige tijd geleden las ik een artikel dat een kwart van de Nederlanders geluidshinder ondervind van de buren dat is best veel.

In de top-5 van erg hinderlijke buurgeluiden staat; met hakken over harde vloer lopen, harde muziek, klussen en verbouwen, huisdieren herrie, en hollende en/ of gillende kinderen. 

 

Een van de oorzaken is dat er overal een harde vloer ligt. Vroeger lag bijna overal tapijt en moest je thuis bij de deur je schoenen uit en je pantoffels aan. Ik kom het nog wel tegen, in bepaalde culturen is dit heel gewoon, vanuit hygiënisch oogpunt is er wat voor te zeggen. 

 

Er zijn oplossingen om te voorkomen dat buren lijden onder geschuif van stoelpoten, getik van hakken en andere herrie. 

Loop geluiden verplaatsten zich via de vloer naar de buren door de gemeenschappelijke fundering.  

 

De oplossing is een dempende ondervloer of als dit niet meer kan, een flink formaat vloerkleed het dempt geluid en isoleert ook meteen. En als je graag op sokken of zoals ik op blote voeten loopt in huis ook lekker warm.

 

De trap kan ook overlast geven zeker als er veel denderend verkeer is naar boven en visa versa. Je kunt dit beperken door de trap te bekleden, vast of met een loper, want je kinderen vragen of ze niet hollend naar boven willen rennen is onbegonnen werk.

En de laatste, viltjes onder de stoelen is ook beter voor je vloer.  En anders? …. schoenen uit en sloffen of dikke sokken aan.

 

Geluidsoverlast van je buren? ga eens praten leg vriendelijk uit dat je er last van hebt. Vaak zijn de veroorzakers oprecht verbaasd wanneer buren klagen en hebben ze er niet bij stilgestaan dat ze (teveel) lawaai maken.

 

Heb jij ook last van herrie van je buren naast boven of onder jouw woning? Is het opgelost of heb je er nog steeds last van?

0 commentaren

Social media skils

We bloggen, vloggen, twitteren, facebooken en whats app'en er op los, veel vrije momentjes worden opgeslokt   door het connecten en re- tweeten.

 

Nou ja vrije momentjes.. de volwassen dochters maken        er tijd voor, de telefoon is in de hand of binnen handbereik.

Wat natuurlijk veel handiger is dan dat je hem ergens onderin je tas hoort piepen.

Maaaam..!  het is jouw telefoon hoor! Ja… ja  tegen de tijd dat uit frustratie de tas is leeggeschut is het te laat.

Schuldgevoel of noem het nieuwsgierigheid, zorgen ervoor dat ik een paar tellen later inlog, om er achter te komen dat het niet echt belangrijk was zucht….

Waar ik mee bezig ben nou.. als ondernemer mij verteld en uitgelegd is het een belangrijke communicatietool. 

Het moet een onderdeel worden van je dagelijkse routine (ooh..) "dus communiceren op Facebook, twitter en meer” vertelt de spreker op het ZZP seminar. Ik steek de hand op; 'Ook als ik niets te melden heb' breng ik nog voorzichtig in dat kan toch? 

Volhouden is het advies want; na verloop van tijd krijg je vrienden of volgers en gaan ze je berichten re- tweeten.

 

Dus lieve mensen laat een tweet achter of like van soest woonwinkel, het betekent veel voor mij ik reageer "meestal" meteen.

 

Martje.

0 commentaren

Hoezo compromie?

Nederlanders kopen zitmeubels het liefst samen met de partner.

Dit wijst een onderzoek uit onder Nederlanders in de leeftijd tussen 25 en 65 jaar. 

 36% waarvan het overgrote deel vrouw is , geeft aan een een beslissing te forceren, ‘Anders gebeurt er namelijk niets, en we moeten toch echt iets hebben om op te zitten.’ Daarbij ervaart 37% een compromise als een oplossing.

Een bankstel, tafel of set stoelen kopen is vaak een lastige beslissing. Niet alleen is er ontzettend veel aanbod en daarmee keuzestress, de consequenties van een verkeerde keuze zijn helaas ook elke dag zichtbaar.

 

Compromie.

 

Er word samen besloten maar vrouwen doen het "voorwerk"

Gaan naar winkels, lezen de bladen, surft het web, schift het aanbod, en leggen vervolgens een afgebakend rijtje opties aan de partner voor.

 

Smaken verschillen en daar ligt het pijnpunt, het gaat niet om prijs of kwaliteit maar; om de stijl daar is men het vaak oneens. De uitstraling word door beiden bijzonder belangrijk gevonden, en het budget ligt vaak vast. Maar liefst 48% van de geplande aankopen gaat vergezeld van onenigheid over de gewenste stijl. 15% heeft ‘vrijwel altijd ruzie’ over meubel aankopen. En uiteindelijk gaan iets meer dan 1 op de 5 geplande meubel aankopen niet door, omdat er geen overeenstemming gevonden word.

 

Conclusie:

 

Begrijpelijk dat vrouwen vaak over de aankoop beslissing gaan, vrouwen oriënteren zich in magazines en winkels, zijn er langer mee bezig.

 

De oplossing;  is zowel simpel als flexibel: een hoes bank!

S' winters 'zijn' kleur op de bank en zomers 'haar' kleur of visa versa.

Met een keuze uit 360 kleuren moet dat toch lukken?

 

Hoezo compromie..?


Heb jij een zelfde ervaring, of is dit juist geen probleem ? deel je ervaringen met ons.

0 commentaren