Ons verhaal


Leuk dat je interesse hebt waarom we wát doen.

 

Zo is het begonnen

In de jaren '70, zijn wij gestart met de verkoop van tapijten aan de rol, in een smal winkelpand (anno 1908) in Soest. Al het begin is lastig, zo ook bij ons. Het dak lekte, in de winter bevroren de etalageramen en zelfs de waterleiding. Maar we waren jong, gedreven en vol vertrouwen.

 

Gelukkig kwam er na enige jaren een oplossing uit onverwachte hoek, de buren kwamen te koop. We konden eindelijk vernieuwen én uitbreiden! Al snel bleek dat dit bouwtechnisch niet haalbaar was en zijn de twee percelen met de grond gelijk gemaakt. We moesten opnieuw opbouwen, een fait accompli.

Het resultaat was voor ons een droom die uitkwam, een mooie ruime winkel met een compleet aanbod. 

 

Waarom hoes banken

Eind jaren tachtig waren wij op zoek naar een zithoek voor ons gezin. Vier kinderen en wat "harige" vriendjes. Uiteindelijk kwamen in contact met een fabrikant die banken met afneembare hoes uit Italië importeerde. Toen in Nederland nog vrij onbekend, maar in Italië heel gewoon.

 

Eerste zithoek met lichte hoezen
Eerste zithoek met lichte hoezen

Die zithoek met lichte hoezen (foto) heeft met glans de "puber-kleuter-test" van ons gezin doorstaan. 

 

Die positieve ervaringen uit de praktijk, zijn de aanzet geweest om te specialiseren in zitmeubels mét afneembare hoes bekleding.

 

Zoals de comfortabele hoes banken van Soho company, tot strakke design banken met hoes uit Scandinavië van Soren Lund.

 

 

Tweede  zithoek
Tweede zithoek

Inmiddels staat er al weer meer dan 15 jaar een tweede zithoek met lichte hoezen in onze woonkamer. Die nu gewoon te koop zijn in Nederland en al ruim 20 jaar in onze woonwinkel.

 

En die eerste hoesbanken dan? Die hebben nog een tweede leven gekregen in de studentenkamer van onze zoons, want een andere hoes en er staat weer een

'nieuwe' bank.

 

Wij zijn nog steeds enthousiast. Het is ideaal, een bank die écht met je meedenkt.

 

Jij straks ook?