Laten we zacht zijn voor elkaar.

Herrie.

 

Enige tijd geleden las ik een artikel dat een kwart van de Nederlanders geluidshinder ondervind van de buren dat is best veel.

In de top-5 van erg hinderlijke buurgeluiden staat; met hakken over harde vloer lopen, harde muziek, klussen en verbouwen, huisdieren herrie, en hollende en/ of gillende kinderen. 

 

Een van de oorzaken is dat er overal een harde vloer ligt. Vroeger lag bijna overal tapijt en moest je thuis bij de deur je schoenen uit en je pantoffels aan. Ik kom het nog wel tegen, in bepaalde culturen is dit heel gewoon, vanuit hygiënisch oogpunt is er wat voor te zeggen. 

 

Er zijn oplossingen om te voorkomen dat buren lijden onder geschuif van stoelpoten, getik van hakken en andere herrie. 

Loop geluiden verplaatsten zich via de vloer naar de buren door de gemeenschappelijke fundering.  

 

De oplossing is een dempende ondervloer of als dit niet meer kan, een flink formaat vloerkleed het dempt geluid en isoleert ook meteen. En als je graag op sokken of zoals ik op blote voeten loopt in huis ook lekker warm.

 

De trap kan ook overlast geven zeker als er veel denderend verkeer is naar boven en visa versa. Je kunt dit beperken door de trap te bekleden, vast of met een loper, want je kinderen vragen of ze niet hollend naar boven willen rennen is onbegonnen werk.

En de laatste, viltjes onder de stoelen is ook beter voor je vloer.  En anders? …. schoenen uit en sloffen of dikke sokken aan.

 

Geluidsoverlast van je buren? ga eens praten leg vriendelijk uit dat je er last van hebt. Vaak zijn de veroorzakers oprecht verbaasd wanneer buren klagen en hebben ze er niet bij stilgestaan dat ze (teveel) lawaai maken.

 

Heb jij ook last van herrie van je buren naast boven of onder jouw woning? Is het opgelost of heb je er nog steeds last van?

Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0