Laten we zacht zijn voor elkaar.


Sst...
Sst...

Herrie van de buren?

 Een kwart van de Nederlanders heeft last van de buren, dat is best veel.

In de top-5 van erg hinderlijke buurgeluiden staat; tikkende hakken vloer, harde muziek, klussen en verbouwen, blaffende honden, tuin herrie zoals feestjes- bladblazers e.d.

Een van de oorzaken is dat er bijna overal een harde vloer ligt. Vroeger lag overal tapijt en moest je bij de deur je schoenen uit. Je kom het nog wel tegen, in bepaalde culturen is dit heel gewoon, vanuit hygiënisch oogpunt is daar wat voor te zeggen. 

 

Er zijn oplossingen om te voorkomen dat buren lijden onder geschuif van stoelpoten, getik van hakken en andere (binnen)herrie. 

Loop geluiden verplaatsten zich namelijk via de vloer naar de buren door de gemeenschappelijke fundering.  

 

De oplossing is een dempende ondervloer of, als dit niet meer kan, een flink formaat vloerkleed. Het dempt geluid, isoleert 

en is het is veel aangenamer als je op sokken loopt in huis.

 

De trap kan ook overlast geven zeker als er veel denderend verkeer is naar boven en visa versa. Je kunt dit beperken door de trap te bekleden, vast of met een loper, want je kinderen vragen of ze niet hollend naar boven willen rennen is onbegonnen werk. En de laatste, viltjes onder de stoelen is ook beter voor je vloer.

 

Last van tuinherrie, harde muziek of anders ?

Ga eens praten leg vriendelijk uit dat je er last van hebt. Vaak zijn de veroorzakers oprecht verbaasd wanneer buren klagen en hebben ze er niet bij stilgestaan dat ze (teveel) lawaai maken.

 

Heb jij ook last van herrie van je buren naast boven of onder jouw woning? Is het opgelost of heb je er nog steeds last van? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0