Safretti haarden


Geen schoorsteen in huis? Deze haarden hebben geen rookkanaal nodig, een schone verbranding,

en je kan ze plaatsen of ophangen waar je maar wilt.

 

Buiten of binnen aan de wand, solitair, als afscheiding in wand, of ingebouwd in een bestaande schouw (Nemo). En het mooiste is dat ze met een verhuizing gewoon met je mee gaan. Ideaal in appartementen, geen rook, roet en rommel en toch écht vuur en warmte.

 

Een 'gewone' haard is ook gezellig maar niet de meest praktische en milieubewuste oplossing. De meeste warmte verdwijnt namelijk door de schoorsteen , slechts een klein percentage van de warmte blijft binnen. Daarbij zijn open haarden nogal vervuilend door de uitstoot van roetdeeltjes. De sfeerhaarden van Safretti branden op bio-brandstof, natuur zuiver Ethanol dit geeft geen roetuitstoot of toxines in de leefruimte. 

 

De haarden van Safretti zijn gecertificeerd (TÜV) gemaakt van hoogwaardig materiaal en veilig in gebruik.

 

Incidenten uit het verleden zijn te wijten aan soort 'gelijkende' producten van slechte kwaliteit (buiten EU niet gecertificeerd )

én verkeerd gebruik van de haard. Het is pas onveilig als je Ethanol in een haard giet die al brand/ en of nog warm is, of Ethanol morst en dit in de brand steekt voordat je het schoonmaakt.  

 

Er zijn altijd risico's verbonden aan open vuur, denk aan de BBQ, waarvan  schoorsteenbranden (of erger) van houtkachels en open haarden het meest voorkomen en tot de verbeelding spreken.

Het spreekt voor zich dat je kinderen nooit alleen mag laten bij welk open vuur dan ook. 

Uitstoot houtkachels schadelijker dan dieselauto’s ?!

Wie denkt aan het aanschaffen van een hout/ pellet kachel of open haard, moet zich realiseren dat de fijnstof en toxines die vrijkomen

bij verbranding van hout, schadelijker blijken te zijn dan fijnstof die vrijkomt bij diesel. En dat de uitstoot van CO2  bijna twee keer hoger is dan de CO2- uitstoot die bij de verbranding van Gronings aardgas vrijkomt. Dat geeft qua gezondheid, milieu, en klimaat te denken..

Lees het hele artikel hier.

Incanto en Mistero, fascinerende vlammetjes zonder vuur en warmte,  alles wat je nodig hebt is een stopcontact en water!

sfeerhaard Gaya Safretti
Gaya echt vuur (winkel)

sfeerhaard safretti Prometeus
Prometeus echt vuur (winkel)

     Prometeus

sfeerhaard Riviera Du-GL safretti
Riviera Du-GL echt vuur (winkel)

Wij kunnen niet alle modellen in onze showroom kwijt, wel leveren. Vind hier alle haarden van Safretti uit Haaksbergen NL


HOME    HOESBANKEN     HARDE VLOEREN    TAPIJT    SOREN LUND     VOOR DE RAMEN  

 

 Enthousiast over dit product? deel het in je netwerk op social media met de knoppen hieronder