Er is hoop we deugen..


Want we willen van betekenis zijn voor elkaar.

Spontaan ontstaan er door het corona virus hartverwarmende initiatieven, en bieden mensen zich massaal aan om een ander te steunen. Oer gevoelens van saamhorigheid zijn opeens actueel en voelen goed, en er is meer..

  

Minder files, bordspellen worden ontdekt, de puzzeldozen en breipennen zijn van zolder gehaald. Kookboeken worden afgestoft " heel Holland bakt brood" en we eten weer gezamenlijk aan tafel.

 

Deze uitzonderlijke situatie geeft ons waardevolle tijd.

Voor je kinderen je partner, de tuin, of dat klusje in huis. Om op adem te komen, na te denken, een boek te lezen, zonder die sociale druk zomaar wat lanterfanten.

 

We hebben nu de kans om ons leven opnieuw vorm te geven.

 

Van Fomo "Fear of missing out " naar Jomo "Joy of missing out" . 

We ontdekken dat we met minder bewegingsvrijheid ook best uit de voeten kunnen,  kijken met andere ogen naar ons huis en herwaarderen de omgeving en natuur om ons heen. Zoals Floortje Dessing benadrukte in "Floortje blijft thuis": "We leven in een fantastisch mooi land" en als zij het zegt.. 

 

We kunnen het, we zijn nu meer verbonden dan ooit.

De corona 'reset' schud wakker en haalt massaal het beste in ons naar boven, om een groter doel te bereiken als het nodig is. We beseffen weer dat gezondheid en gelukkig zijn het aller -aller belangrijkste is.

 

"Soms vallen dingen uit elkaar, zodat betere dingen in elkaar kunnen vallen"

 

Martje van Soest.

 

 Reactie schrijven

Commentaren: 0