Een vaas met... een plant


Berg de bloempotten maar op en haal de mooie glazen vazen tevoorschijn.

 

De nieuwe benadering van een gevulde vaas is hydroponie ken je dat al? Geen vaas met bloemen, maar gevuld met een tak of plant het idee is dat deze in de glazen vaas wortelen. Door de transparantie van het glas is de groei en de mooie structuur van de wortelgroei goed zichtbaar en daardoor erg decoratief.

 

Hydroponie betekent letterlijk planten die groeien in water.

 


Het is vast herkenbaar; een tak in een gemengde bos bloemen die spontaan gaat wortelen in de vaas,  eigenlijk heb je dan al een stek. Van veel mooie (kamer)planten kan je zo stekken maken en de vorderingen door het glas bijhouden, de beloning is een nieuwe plant.

 

Hoe werk het: Snij een jonge tak af, maak een sneetje onder de knop van het onderste blad hier moet hij wortelen, en zet de tak in een mooie glazen vaas met nauwe hals en vul met bronwater op kamertemperatuur. Zorg dat het ingekeepte gedeelte in het water staat, ververs dit regelmatig zo om de drie weken en voeg een theelepeltje (niet meer) vloeibare plantenmest toe. Ook planten die al geworteld zijn kan je in het water zetten, maar niet alle planten zijn hiervoor geschikt, maar je kan altijd experimenteren natuurlijk.

Spoel de aarde van de wortels en zet de plant in een wijde vaas met bronwater en verzorg ze zoals de stekken op water.  

 

 

 


Heb jij al stekken of planten op water in huis?  tips zijn welkom! Meer weten over stekken, scheuren, vermeerderen download het gratis ebook (niets verplicht) met tips voor onderhoud vrij groen om je huis, veel voorbeeld tuinen en balkontips en nou ja, gewoon lezen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0