'Iets' anders kan verrassend goed uitpakken.

Je kan het allemaal van te voren bedenken maar in de praktijk pakt het vaak anders uit.

 

Ga maar na je bent net verhuist of gaat binnenkort verhuizen of verbouwen.

En enthousiast aan het kijken en zoeken op social media, woonwinkels of anders. Maar, eenmaal verhuist/ verbouwd stel je vaak je mening bij, of is het budget geslonken door onverwachte uitgaven. Je baalt ervan dat je het even niet meer weet of aankopen moet uitstellen. Eén troost je bent écht niet de enige.

 

Vergeet de mineur maar zie het als een voordeel ! 

Want het geeft je de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie of huis, de lichtinval, de ruimte, én om je te oriënteren op de mogelijkheden hiervan. Een fijne inrichting moet groeien, bij je smaak en het huis passen, dat heeft tijd nodig gun jezelf die tijd.

Je komt op andere ideeën, of je komt spontaan iets tegen wat zo verrassend goed uitpakt, wat je van tevoren nóóit had kunnen bedenken. Zo komen je wensen uiteindelijk toch uit, anders... en misschien wel beter.

 

Een perfect moment om al je spullen kritisch te bekijken.

Verhuizen of verbouwen is ook het ideale moment om afscheid te nemen van spullen die je niet meer wilt of nodig hebt. De meeste mensen zetten hun spullen op marktplaats, of brengen het naar de kringloop maar het kan ook anders hou een garage of Yard-sale (lees tuin verkoop) Nodig mensen uit via social media of gooi een briefje door de brievenbus. Jij blij zij blij !

 

 

Als de basis goed is valt alles op zijn plaats.


Begin met de lichtinval, stem hier de kleuren op af. Komt er weinig of koel licht binnen, pas dan warme zachte tinten toe. Juist veel licht, dan kan je koele én warme kleuren toepassen. Of begin gewoon met (9010) wit, dat past altijd en gaat het toch vervelen, dan kan je later altijd nog kleur toepassen.

 

Witte neutrale muren.

Voeg dan kleur/dessin en warmte toe in de zithoek, gordijnen en een vloerkleed.

 

Liever kleur op de muur.

Houd dan het bankstel en gordijnen voor de rust neutraal van kleur. Geef de kamer sfeer en pit door de kleur van de wand terug te laten komen in kussens, plaids, decoraties, kunst of in een vloerkleed.

 

Begin van groot naar klein;  wanden- vloer- en meubels, dán de aankleding in die volgorde kan het niet mis gaan. 

Leg als het kan, overal dezelfde vloer/kleur dit geeft eenheid maakt ruimer maar niet saai, omdat de lichtinval in huis er voor zorgt dat het in elk vertrek anders op kleurt.

 

Nu de basis staat als een huis begint het allerleukste, de aankleding.

Pas als het kan grote items toe, beter één grote bank- kast- tafel- kleed dan verspreide kleinere items, dat maakt kleiner en onrustig. Heb je veel kleine spulletjes zet ze dan bij elkaar of maak er een mooie compositie van in een open kast. Grote formaten kunst of afbeeldingen hang je het best solidair in de spotlights. Kleine afbeeldingen (dierbare herinneringen) bij elkaar op thema of kleur, oftewel maak er een mooie galerie/ beloved wall van. En o ja... bijna vergeten, planten!  Veel plezier met inrichten. 

 

Kom je er niet uit of weet je niet waar te beginnen en hoe?

Maak een afspraak met een van onze stylistes zij denkt met je mee, en geeft oplossingen waar je zelf niet zo snel aan denkt. 

Met de suggesties kun je zelf aan de slag gaan, of in overleg uit handen geven.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Kleiner wonen met gemeenschappelijke ruimte.

Meer licht meer ruimte.

Tijdloos interieur

 

Stel hier je vragen, of deel je mening en leuke ideeën.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0