Soms kan iets anders heel goed uitpakken.

 

Je kan het allemaal wel bedenken maar pakt het toch anders uit.

 

Ga maar na je bent net verhuist of gaat binnenkort verhuizen. Je bent uren aan het zoeken op Instagram, pinterest, magazines of anders naar inspiratie voor je nieuwe huis. Maar eenmaal verhuist is het budget behoorlijk geslonken of opgedroogd. Je baalt er van dat je al die ideeën moet uitstellen.

 

 

Maar eigenlijk is dat juist een voordeel!  Want het geeft je tijd om te wennen aan het huis de lichtinval, de ruimte, en om je te oriënteren op de mogelijkheden hiervan. Een interieur moet groeien, bij je smaakgevoel en bij het huis passen. Dat heeft gewoon tijd nodig, gun dat jezelf. Het is vaak zo dat je dan op hele andere ideeën komt, of je komt spontaan dingen tegen die zo verrassend goed uitpakken, wat je van tevoren nóóit had kunnen bedenken.

Lees verder..

Begin met de basis.

Dat is altijd de lichtinval in huis, stem hier de kleuren op af. Weinig licht, pas dan warme zachte tinten toe, komt er veel licht naar binnen dan kan je koele én warme kleuren toepassen.  Je kan ook altijd beginnen met gewoon (9010) wit. Dit is neutraal en past altijd gaat het toch vervelen?  Dan kan je later altijd nog kleur toepassen.

 

En van groot naar klein; de wanden en de vloer, daarna de meubels, dan pas het opleuken met decoraties e.d., in die volgorde kan het niet mis gaan.  Leg als het kan, in het hele huis dezelfde vloer/kleur dit geeft eenheid maakt ruimer en het scheelt je in het uitzoeken.

 

Neutrale witte muren?

Voeg dan kleur/dessin en warmte toe met meubels, gordijnen en een vloerkleed. 

 

Kleur op  de muur.

Houd dan de meubels en gordijnen voor de rust neutraal van kleur. Geef het vertrek vervolgens  sfeer en pit door de kleur van de wand terug te laten komen in kussens, plaids, decoraties, kunst of in een vloerkleed.

Nu de basis staat als een huis begint het allerleukste:  de aankleding!

Pas als het kan grote items toe dit geeft meer rust dan heel veel kleine. Dus beter één grote bank of kast dan meerdere verspreide kleine meubel stukken. Maak een compositie van hele kleine decoraties zet ze bij elkaar. Grote formaten kunst hang je het best solidair in de spotlights. Kleine afbeeldingen (dierbare herinneringen) of kunst bij elkaar op thema of kleur, oftewel maak er een mooie galerie/ beloved wall van.

 

Veel plezier met inrichten!

 

Kom je er niet uit of weet je niet waar te beginnen en hoe?

Maak een afspraak met een van onze stylistes zij denkt met je mee, en geeft oplossingen waar je zelf niet zo snel aan denkt. 

Met de suggesties kun je zelf aan de slag gaan, of in overleg uit handen geven.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Kleiner wonen met gemeenschappelijke ruimte.

Meer licht meer ruimte.

Tijdloos interieur

 

Stel hier je vragen, of deel je mening en leuke ideeën.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0