Word minder comfort het nieuwe gewoon?


Net als je denk dat alle beproevingen achter de rug zijn, dient de volgende narigheid zich alweer aan, in veel opzichten is gewoon niet zo vanzelfsprekend meer. Toch moeten we blijven geloven in een toekomst die perspectief bied en maakbaar is. What goes down, must get up.

 

Het warme "nest"


De winter doorkomen zoals de Fransen vroeger op het platteland: warme kleding aan luiken dicht, kamers afsluiten en het kacheltje laten snorren in één vertrek. Als het echt koud werd sleepten ze zelfs het matras erbij. 

 

Eigenlijk wel een goed idee, wat eerder naar de slaapkamer vertrekken. Thermostaat op 15 graden, boek of laptop mee (of tv aan) en onder het warme dekje kruipen. Tjonge.. ik krijg meteen een déjà vu van de zolderkamer uit mijn kindertijd, zonder goede verwarming (ketel trok het niet) dubbelglas of isolatie onder het dak. Als het vroor lag er een dun ijslaagje op mijn bed en ijsbloemen op het dakraam. Ondanks dat opstaan in een ijskoude kamer een uitdaging was, vond ik dat toen normaal. 

 

Eigenlijk zijn we nu wel een beetje verwend, en kunnen we best met wat minder comfort. Wij zijn er inmiddels aan gewend dat het niet overal in huis warm is jij ook?

 

 Martje van Soest.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0