Haal de kerstversiering maar te voorschijn!


Voor wie niet kan wachten om de kerstspullen tevoorschijn te halen is er goed nieuws, want onderzoek wijst uit dat we er gelukkiger van worden. Laten we dan maar meteen beginnen en het gezellig maken in huis, met de spullen die je hebt of nieuw gevonden aanwinsten. Geen zin in nog meer 'spul' met wat kerstlichtjes, sterretjes, kaarsjes en wat groen heb je het kerstgevoel al te pakken. 

 

Wil je het dit jaar eens helemaal anders doen, geen (echte) boom maar toch het kerstgevoel?  

Ben jij aan de beurt om dit jaar het kerstdiner te organiseren? Druk op je werk, kerstfeest op school en geen tijd om kerstinkopen te doen? Geen zorgen met deze tips loopt je kerstdiner op rolletjes.

 

1- Bedenk niet op het allerlaatste moment wat je aan gaat trekken maar bedenk dit ruim van te voren en leg het vast klaar. 

2- Hetzelfde geld natuurlijk ook als je kerstcadeautjes nodig hebt, regel dit als het kan van te voren dat geeft rust in je hoofd. 

3- Zorg ervoor dat alles voor het eten zoveel mogelijk klaar staat zodat je het alleen nog maar in de oven moet zetten. Want koken, gasten en een ontzettend leuke maar o- zo onhandige outfit met hakken gaan niet samen. 
4- Vraag of je zus, schoonzus, broer of anders je kan helpen met de voorbereidingen, of nog beter of ze ook een gerecht willen maken dan ligt de druk niet alleen bij jouw.
5- Laat kleine kinderen vooraf eten en breng ze gewoon op tijd naar bed.
6- Maak je niet druk, gewoon is ook goed genoeg het gaat tenslotte om de gezelligheid en het samenzijn,

 vergeet niet te genieten!

 

 

 

 

 

 

Iedereen alvast fijne kerstdagen en een fantastisch 2018! Houd vol, blijf licht geven en lach vooral af en toe om jezelf.

 

 

 


Download
Hang op en vink af.
Hoe meer vinkjes hoe beter het gevoel.
menu-en boodschappen lijst.pdf
Adobe Acrobat document 44.8 KB
Download
Labels voor tafel of cadeaus.
Print de labels op stevig papier en laat je fantasie de rest doen.
print labels.pdf
Adobe Acrobat document 108.3 KB

Wat ga jij met de kerst doen?

 

Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0