Geen voortuin maar een moestuin


De eetbare tuin rukt op, niet omdat de groente duurder is geworden, maar omdat het kan en goed voelt.

Dat een moestuin bij huis aanstekelijk werkt, blijkt wel dat zelfs voortuinen worden samenvoegt tot een één grote moestuin. 

Zeg nou zelf, wat heb je eigenlijk aan een gazonnetje voor je huis?  Een gezamenlijke eetbare tuin is ook goed voor de sociale contacten, je spreek je buren meer, je maakt contact  met mensen in de buurt  én je weet wat je eet. 

 Begin aan de zonnige zijkant van het huis
Begin aan de zonnige zijkant van het huis

Aan de zijkant voor of achtertuin, in mooie houten bakken of:

wip wat tegels eruit en maak plaats voor de sla en worteltjes, meteen gunstig voor de afvoer van regen water. 

Ook balkons worden omgetoverd tot een soort van hangende 

tuinen, waar voorheen de geraniums in bakken zaten klimt nu

de komkommer vrolijk naar de boven buren.  Wat is er nu fijner dan je eigen komkommer, tomaatjes of verse kruiden plukken?

Bloggers en vloggers delen handige tips hoe  je met simpele materialen ook op je balkon met "verticaal tuinieren" je eigen groenten kan oogsten. De uitdaging is wel om regelmatig water te geven, potten of bakken drogen het bij warm weer sneller uit. 

Tip : Met deze lege petfles truc maak je heel eenvoudig een

irrigatie systeem.

Mijn moestuin
Mijn moestuin

Iedereen schijnt het opeens leuk te vinden om zaadjes in de grond te

stoppen. Werd het ooit conservatief gevonden, als je zei dat je een moestuin had, nu kijken mensen je oprecht geïnteresseerd aan. 

 

 "Ik kan het iedereen aanraden, het is ontspannend, laarzen aan telefoon uit, het leven is even heerlijk simpel en overzichtelijk

Martje.


Geen moestuin wel zelf oogsten ? producten kopen, of zelf vers fruit plukken, of lunchen, vergaderen in de kasDe moestuin in Utrecht . Neem de kinderen kunnen mee want ze zijn er op ingesteld, weten ze meteen waar de sla echt vandaan komt.


Lees meer over het kweken, zaaien  en het vermeerderen van planten voor je tuin, terras of balkon in dit gratis ebook. Maar ook inspirerende (onderhoudsvrije) tuin ideeën en tips. Download het is gratis niets verplicht!

 

 

 

 

 

Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.