Net verhuist of ga je verhuizen, waar moet je met- wat- beginnen?

Of bezig met een grote make-over? Dan ben je waarschijnlijk nu aan het zoeken naar ideeën.

Maar waar moet je beginnen om het weer net zo kloppend te krijgen als in het "oude" huis? Want, waar je eerst zo tevreden mee was staat in de nieuwe situatie opeens heel anders. Meubels of gordijnen zijn misschien te klein of te groot en kleuren passen niet door een andere lichtinval en meer van dat. 

 

Komt bij dat het budget vaak is gekrompen door verhuizing of renovatie, waardoor je plannen/dromen noodgedwongen even moet uitstellen.

Zie dat als een voordeel, want het geeft je tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en je te oriënteren op de vele mogelijkheden.

 

Neem die tijd, dat is lastig maar een interieur moet groeien, goed voelen en vooral bij je smaakgevoel passen.

 

Iedereen herkent dit wel.

Als je iets zoekt, dan vind je het niet, en als je het dan eindelijk wel vindt betaal je de hoofdprijs. Het is beter om je ogen goed open te houden en tijdens een wat langere periode je inrichting bij elkaar te sparen. Vaak kom je dan spontaan dingen tegen die zo verrassende goed uitpakken, dat je dat van tevoren nooit had kunnen bedenken!

 

Lees verder..

Begin met de basis.

Dat is altijd de lichtinval in huis, stem hier de kleuren op af. Weinig licht, pas dan warme zachte tinten toe, komt er veel licht naar binnen dan kan je koele en warme kleuren toepassen.  Je kan ook altijd beginnen met gewoon (9010) wit. Dit is neutraal en past altijd gaat het toch vervelen?  Dan kan je later altijd nog kleur toepassen.

 

Begin van groot naar klein; de wanden en de vloer, daarna de meubels en dan de decoratieve invulling, in die volgorde kan het niet mis gaan.  Leg als het kan, in het hele huis dezelfde vloer/kleur dit geeft eenheid maakt ruimer en het scheelt je in het uitzoeken.

 

Neutrale witte muren?

Voeg dan kleur/dessin en warmte toe met meubels, gordijnen en een vloerkleed. 

 

Kleur op  de muur.

Houd dan de meubels en gordijnen voor de rust neutraal van kleur. Geef het vertrek vervolgens  sfeer en pit door de kleur van de wand terug te laten komen in kussens, plaids, decoraties, kunst of in een vloerkleed.

Nu de basis staat als een huis begint het allerleukste:  de aankleding!

 

Pas als het kan grote items toe dit geeft meer rust dan heel veel kleine. Kies dus liever voor één grote bank of kast dan meerdere verspreide kleine meubel stukken.  En maak een compositie van kleine items, zet ze bij elkaar zoals de foto links boven en niet overal wat.

Grote formaten kunst hang je het best solidair in de spotlights. Kleine afbeeldingen (dierbare herinneringen) of kunst bij elkaar op thema of kleur, oftewel maak er een mooie galerie wall van.

 

Veel plezier met inrichten!

 

Kom je er niet uit of weet je niet waar te beginnen en hoe?

Maak een afspraak met een van onze stylistes zij denk met je mee, en geeft oplossingen waar je zelf niet zo snel aan denkt. 

Met de suggesties kun je zelf aan de slag gaan, of in overleg uit handen geven.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Kleiner wonen met gemeenschappelijke ruimte.

Meer licht meer ruimte.

Tijdloos interieur

 

Stel hier je vragen, of deel je mening en leuke ideeën.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0