Laten we zacht zijn voor elkaar


Sst...
Sst...

Geluid overlast is overal om ons heen.

 

Maar liefst een kwart van de Nederlanders heeft last van de buren, dat is best veel. 

 

In de top-5 van irritante geluiden staat; tikkende hakken vloer, harde muziek, klussen en verbouwen, blaffende honden, tuin herrie zoals feestjes- bladblazers e.d.

Eén van de oorzaken van binnen herrie is dat er bijna overal een harde vloer ligt.

 

Vroeger lag overal tapijt en moest je bij de deur je schoenen uit, in bepaalde culturen is dit heel vanzelfsprekend en daar is vanuit hygiënisch oogpunt wat voor te zeggen.

 

Er zijn oplossingen om te voorkomen dat buren lijden onder binnen herrie. Loop geluiden verplaatsten zich namelijk via de vloer naar de buren door de gemeenschappelijke fundering. De oplossing is een dempende ondervloer of, als dit niet meer kan, een flink formaat vloerkleed. Dit dempt geluid, isoleert en is het is veel aangenamer als je op sokken loopt in huis.

 

De trap kan ook overlast geven zeker als er veel denderend verkeer is naar boven en visa versa. Je kunt dit beperken door de trap te bekleden, vast of met een loper, want je kinderen vragen of ze niet hollend naar boven willen rennen is onbegonnen werk. 

En de laatste, viltjes onder de stoelen is ook beter voor je vloer.

 

Last van tuinherrie, harde muziek of anders ?

Ga eens praten leg vriendelijk uit dat je er last van hebt. Vaak zijn de veroorzakers oprecht verbaasd wanneer buren klagen en hebben ze geen idee dat ze (teveel) lawaai maken.

 

Heb jij ook last van herrie van je buren naast boven of onder jouw woning? Is het opgelost of heb je er nog steeds last van? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0