Onderhoud, reiniging en garantie


Reinigen hoes Linara stof

 

Alleen het beste is goed genoeg, daarom werken we standaard met de Romo Linara stof voor de hoezen. Vanwege de positieve gebruikerservaringen, versus de enorme keuze aan prachtige kleuren en de samenstelling van de hoesstof. Linnen - katoen: het beste uit twee werelden, linnen is erg sterk en slijtvast en katoen geeft de hoesstof souplesse en aaibaarheid. En niet onbelangrijk voor een hoes: kan chemisch gereinigd of op 30 graden gewassen.

 

Wij adviseren de hoes de eerste keer chemisch te reinigen, 

vermeld wel de samenstelling van de hoes: katoen- linnen.

* Wassen: Delicaat wasprogramma temp 30° graden, kies (als het kan) voor de optie extra water en kreukvrij. Toerental 800, met wasmiddel Ariël 50 ml (per wasbeurt) Ariël witte was voor lichte hoezen, Ariël gekleurde was voor donkere/ gekleurde hoezen, gekleurde hoes vóór wassen binnenste buiten keren. Teveel of niet geschikt wasmiddel kan onnodig krimp veroorzaken.

* Evenals b.v. kleding is chemisch reinigen of wassen van de hoezen voor eigen risico.

 

Sterk vervuilde hoes: wasprogramma fijne was, stand intensief temp 30° graden,  kies voor extra water en kreukvrij, toerental 800. Grote hoes bank verdelen over twee of drie wasbeurten i.v.m. kreuk (onnodig strijken).

 

Metéén ophangen als het programma is afgelopen (i.v.m. eventuele vouwen stof) de hoes mag niet in de droger. Als de hoes bijna droog is, met beleid om de romp bevestigen. Vooral niet aan trekken, dan bestaat de kans dat naden uitscheuren. Alle vochtige vezels zijn kwetsbaar voor trekkracht.

Reinigings voorschrift fabrikant Romo voor stof Linara


Vlekken meteen verwijderen, hoe ouder de vlek hoe lastiger


Een groot voordeel van een hoes bekleding is dat je deze kan reinigen, maar niet altijd meteen nodig bij "knoei" ongelukjes. 

 

Vlekken op stof: vlekken op donkere kleuren niet wrijven (denk aan donkere jeans) maar altijd deppen, bij voorkeur met een schone iets lauw vochtige handdoek. Gebruik geen schoonmaakmiddeltjes zoals biotex, vanish, zout, afwasmiddel e.d. daar maak je het alleen maar erger mee, maar gewoon met lauw water eventueel met scheut schoonmaakazijn.

 

Grote vlek: vaste bestanddelen (als aanwezig) zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Leg vervolgens op de vlek een vochtige schone witte (hand)doek zodat de (gekleurde) vloeistof in de vochtige doek kan trekken, herhaal dit tot de doek geen kleurstof meer opneemt. Vervolgens deppen met lauw water of prikwater.

 

Vlek nog zichtbaar, geen zorgen, wij hebben zelf ervaring met vlekken (noem maar op) op witte hoezen. Voor elke vlek is een oplossing! Je mag ons altijd bellen of binnenlopen voor advies. Of haal in de woonwinkel een flesje James vlekkenwonder dit ontkleurt wijn- koffie- thee écht alles (been there, done that). James is óók handig voor vlekken op je kleding. PS: lees voor gebruik  de gebruiksaanwijzing op de fles. 

 

Vetvlekken op stof: alléén op de vlek: deppen met wasbenzine, als er kringvorming van de vlek achterblijft reinigen met lauw water, anders hoes van zit/rug kussen of romp daarna chemisch reinigen of wassen .


Onderhoud voor jarenlang zit plezier


Zon.

Geen enkele stof, leer en zelfs de houten vloer is bestand tegen zonlicht, niet zo gek als je bedenkt dat je huid al binnen een half uur in de zon verkleurt. Zorg dus voor een goede zonwering of schaduwplek, of kies een lichte hoes kleur.

 

Onderhoud bank. 

De kussens staan in het begin iets bol, na verloop van tijd verdeelt de vulling zich en raakt "ingezeten" hierdoor 'kan' de stof iets oprekken en plooivorming in de stof (hoes) ontstaan. Dit hoort bij de eigenschap van stof (denk aan knieën in een broek) en is niet iets om je zorgen over te maken. Na reiniging van de hoes komt de stof weer terug in de oorspronkelijke positie zoals gewassen kleding.

 

Keren wisselen en opkloppen (verdelen vulling).

Kussens die vaker gebruikt worden zullen zachter en soepeler aanvoelen dan minder "ingezeten" zitplaatsen. Het is daarvoor aan te raden om de kussens regelmatig om te keren, te wisselen van plek en op te kloppen, zodat de vulling zich weer kan verdelen over het hele zitkussen. Laat je dit achterwege dan kan de vulling gaan inzakken. Vind je dit te zwaar of gedoe, leg het zitkussen op de grond en verdeel de vulling door er overheen te lopen. 

 

Verdeel de vulling dansje...


Garantie

Voor zitmeubels geldt een wettelijke garantie van twee jaar. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat je er van mag verwachten. Je hebt recht op een goed product. Dit behoort geen gebreken te vertonen, die niet te verwachten is gezien de verwachte levensduur of garantie bij normaal * gebruik. Is dit toch het geval, dan zorgen wij voor herstel of vervanging van het product. * Een bank is gemaakt om op te zitten, niet om op te springen of op de armleuningen te zitten. De dragende delen (hout) kunnen daardoor breken. Dit valt niet onder de garantie van meubelfabrikanten, is lastig te herstellen en je bent de bank weken kwijt niet doen dus. 

 

Garantie op de hoesstof is van toepassing op gebreken van de stof b.v. weef fouten. Niet op krimp door reiniging, verkleuring, beschadiging van de stof zoals trekken aan de hoes, sieraden, huisdieren, 'spijkerbroekspijkers', of het afgeven van spijkerbroeken, transpiratie etc. en andere vlekken door gebruik. 

*  Evenals b.v. kleding is het chemisch reinigen of wassen van de hoezen op eigen risico.

Geen antwoord op je vraag gevonden, je mag altijd bellen of mailen, of open vraag en antwoord misschien is je vraag erbij.