Onderhoud en reiniging


Reinigen hoes Linara stof

 

Wij adviseren de hoezen de eerste keer chemisch te reinigen

Wassen:  hoezen vóór het wassen binnenste  buiten keren.

Delicaat wasprogramma temp 30° graden, kies (als het kan) voor de optie extra water en kreukvrij.  Toerental 800, met wasmiddel Ariël vloeibaar 50 ml per wasbeurt, teveel of niet geschikt wasmiddel kan krimp veroorzaken.

 

Sterk vervuilde hoezen: katoen wasprogramma temp 30° graden, stand intensief, kies voor extra water en kreukvrij, toerental 800. Grote hoes (bank) verdelen over twee of drie wasbeurten i.v.m kreuk (onnodig strijken).

 

Metéén ophangen als het programma is afgelopen (i.v.m. eventuele vouwen stof) de hoezen mogen niet in de droger. Als de hoes bijna droog is met beleid om de romp bevestigen. Vooral niet aan gaan trekken, dan bestaat de kans dat naden uitscheuren. Alle vochtige vezels zijn kwetsbaarder voor trekkracht. 

Chemisch reinigen of wassen is op eigen risico.


Vlekken meteen verwijderen, hoe ouder de vlek hoe lastiger.


Een groot voordeel van een hoes bekleding is dat je deze kan reinigen, maar niet altijd meteen nodig, probeer eerst de vlek te verwijderen.

 

Vlekken op stof:  vlekken op donkere kleuren niet wrijven (denk aan donkere jeans) maar altijd deppen, bij voorkeur met een schone iets lauw vochtige handdoek. 

Gebruik geen schoonmaakmiddeltjes zoals biotex, vanish, zout, afwasmiddel e.d. daar maak je het alleen maar erger mee, maar gewoon met lauw water eventueel aangelengd met wat schoonmaakazijn.

 

Grote vlek: vaste bestanddelen (als aanwezig) zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Leg vervolgens op de vlek een vochtige schone handdoek zodat de (gekleurde) vloeistof in de vochtige doek kan trekken, herhaal dit tot de doek geen kleurstof meer opneemt. Vervolgens deppen met lauw water of prikwater.

 

Vlek nog zichtbaar, geen zorgen! Wij hebben zelf ervaring met lichte hoezen, voor elke vlek is een oplossing je mag ons altijd bellen voor advies.

Of haal in de woonwinkel een flesje James vlekkenwonder dit ontkleurt wijn- koffie of thee écht alles (been there, done that).        PS: james is ook handig voor vlekken op je kleding.

 

Vetvlekken op stof: alléén op de vlek: deppen met wasbenzine, als er kringvorming van de vlek achterblijft, hoes van zit/rug kussen of romp daarna chemisch reinigen of wassen .


Onderhoud voor jarenlang zit plezier


Zon.

Geen enkele stof, leer en zelfs de houten vloer is bestand tegen zonlicht, niet zo gek als je bedenkt dat je huid al binnen een half uur in de zon verkleurt. Zorg dus voor een goede zonwering of schaduwplek, of kies een lichte hoes kleur.

 

Onderhoud bank. 

De kussens staan in het begin iets bol, na verloop van tijd verdeelt de vulling zich en raakt "ingezeten" hierdoor rekt de stof iets op en kan er plooivorming in de stof (hoes) ontstaan. Dit hoort bij de eigenschap van stof (denk aan knieën in een broek) en is niet iets om je zorgen over te maken. Na reiniging van de hoes komt de stof weer terug in de oorspronkelijke positie zoals gewassen kleding.

 

Kussens die vaker gebruikt worden zullen zachter en soepeler aanvoelen dan minder "ingezeten" zitplaatsen. Het is daarvoor aan te raden om de kussens regelmatig om te keren te wisselen van plek en op te kloppen, zodat de vulling zich weer kan verdelen over het hele zitkussen. Laat je dit achterwege dan kan de vulling gaan inzakken. 

 

Het is een open deur maar: 

Op de bank springen of zitten op arm en rugleuningen

De  dragende delen 'kunnen' dan breken, dit valt niet

onder garantie is lastig te hertellen en je bent de bank weken kwijt niet doen dus.


Geen antwoord op je vraag gevonden, je mag altijd bellen of mailen, of open vraag en antwoord misschien is je vraag erbij.