Bomen zijn keihard nodig..


Voor hem
Voor hem

Alles is verbonden

en het milieu
en het milieu

Misschien is de opwarming een natuurlijk fenomeen maar niets doen of laten is ook geen optie. Bomen planten is daarom de simpelste én goedkoopste manier om het klimaat een handje te helpen. Want bomen nemen CO2 op geven verkoeling, houden fijnstof vast, en voorkomen ook bodemerosie. Heeft dat wel zin, als er elke minuut 40 voetbalvelden bomen verdwijnen? Ja zeker juist dáárom, elke boom telt want bomen zorgen ook voor ons en alle dieren we hebben ze keihard nodig. Met het boom cadeau steun je dus niet alleen het goede werk van Trees For All maar help je ook mee aan een groenere aarde. 

 

Hoe werkt dat een boom cadeau ?

Heel simpel en het kost je niets! Als je een hoes bank- fauteuil of set stoelen koopt (start Sept '19 ) worden er twee bomen gepland één in Nederland en één in het buitenland. Wij bestellen de boompjes Trees For All  gaat ze voor je planten.

 

Wat moet ik dan doen?

Niks, wij regelen alles, zodra de bomen zijn gepland (afhankelijk van plantseizoen land/ gebied) ontvang je het genummerde  boomcadeau certificaat op naam. Van je geplante bomen ergens in Nederland of ver weg. 

 

Wil je wel een bijdrage leveren maar heb je geen bankstel of anders nodig?

Je kan zelf zoveel bomen kopen en laten planten als je wilt, zelf een heel bos. Of weg geven natuurlijk, aan je kleinkind, een jarige, jubileum, aandenken. Je krijgt er absoluut een goed gevoel voor terug.  

 

" Of wip een paar tegels uit de achtertuin en plant b.v. een lindeboom, doe je de bijen ook meteen een plezier mee"

 

Bekijk de Afgeronde projecten en de  Actuele projecten van Trees For All.

Boom cadeau certificaat
Boom cadeau certificaat

 

Trees For All is een Nederlandse non profit organisatie met het CBF keurmerk.*

* Het CBF houdt toezicht op erkende goede doelen en toetst of zij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Trees for All is de enige CBF-erkende stichting in Nederland waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bos projecten.

 

Interessante links:


🌳  Als we nú beginnen met bomen planten, kan de CO2-concentratie in de atmosfeer met 25% afnemen, waardoor we de klok in feite een eeuw..  lees verder

🌳  Een nieuwe Filipijnse wet verplicht alle afstuderende middelbare scholieren en universiteit studenten om op zijn minst 10 bomen te planten voor ze afstuderen. Deze traditie bestond al langer maar is... lees verder.

🌳 Niet alleen in Ethiopië zijn ze bezig met herbebossing, ook grote delen van de droge Sahel zijn tegenwoordig schitterend groen en vruchtbaar. 250 miljoen bomen zijn daar de laatste jaren bij gekomen dankzij lokale boeren.. Lees verder

🌳 "Een bos is veel meer dan wat je ziet ", zegt ecoloog Suzanne Simard. Haar 30 jaar onderzoek in Canadese bossen heeft geleid tot een verbazingwekkende ontdekking - bomen communiceren met elkaar! Vaak en over grote afstanden. 

🌳 Grote temperatuurschommelingen kwamen in een ver verleden ook al voor volgens het Middelseeuws klimaat opticum. In het noorden van Engeland werd er zelf wijn verbouwd. Onze aarde was toen wel veel groener, minder vervuilt en minder mensen.

🌳 Volgens de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy is de recente opwarming een natuurlijke fenomeen die losstaat van de industriële revolutie.

🌳  Just dig it vergroent op grote schaal gedegradeerd land door regenwater vast te houden en duurzame landbouw te introduceren en gezonde ecosystemen te creëren. Omdat gezonde ecosystemen een voorwaarde zijn voor gezonde economieën. Nu en in de toekomst. Schep je mee?

🌳  Wat vogels kunnen kan een drone ook. In Myanmar kunnen ze 400.000 bomen per dag planten. Hiervoor hebben ze slechts twee mensen nodig, die drones bedienen. De drones droppen zogenaamde zaad-bommen. En het mooie is; het werkt!

 

Als deze bomen konden praten...

Old Tjikko is de oudste boom staat in Zweden en is 9.500 jaar oud! Op twee staat Methusalem 4.855 jaar oud. De hoogste boom Hyperion: is 115,6 meter hoog en ongeveer 700 tot 800 jaar oud. De circa 2.500 jaar oude General Sherman Tree in Sequoia National Park is de grootste boom ter wereld in volume. En de laatste maar zeker niet de minste: Arbol del Tule: de meest omvangrijke boomstam ter wereld (11.62 meter) Locatie: Santa María del Tule in Mexico. Zo’n 1400 jaar oud heeft de stam van deze boom de grootste diameter ter wereld.


HOME