Bomen zijn keihard nodig..


Voor hem
Voor hem

Want alles is verbonden.

en het klimaat
en het klimaat

Misschien is de opwarming een natuurlijk fenomeen maar niets doen of laten is ook geen optie. Bomen planten is de simpelste én goedkoopste manier om het klimaat een handje te helpen, ze nemen CO2 op geven verkoeling, houden fijnstof vast en voorkomen bodemerosie. Heeft dat wel zin als er per jaar 10 miljard bomen verdwijnen? Ja zeker, juist dáárom als iedere wereldburger elk jaar twee bomen plant, stoppen we niet alleen het jaarlijkse nettoverlies van bomen, maar keren we het proces om. Elke boom telt we hebben ze echt kei- hard nodig. 

 

Duidelijk, maar ik las iets van een boomcadeau? Hoe werkt dat dan..

Heel simpel, en het kost je niets! Als je een hoes bank- fauteuil of set stoelen koopt (start Sept '19 ) doneren wij twee bomen. Trees For All  gaat ze planten.

 

Wat moet ik dan doen?

Niks, wij regelen alles, de bomen worden in Nederland of ver weg voor je in de grond gezet, als bewijs ontvang je een genummerd certificaat op naam.

 

 Aanplant herinneringsbos MH17
Aanplant herinneringsbos MH17
 Aanplant bos Haarlemmermeer
Aanplant bos Haarlemmermeer
Herstel tropisch regenwoud
Herstel tropisch regenwoud

Zelf bomen doneren of cadeau geven?

Trees for all vraagt een minimale donatie van 2 bomen, tot een heel bos als je dat wilt. Of geef een boom cadeau, aan een (klein)kind, een jarige, voor een jubileum of anders. Het is originele, zinvolle bijdrage aan de wereld van morgen, en eenvoudig last-minute online te regelen, inclusief certificaat op naam van de ontvanger.

 

" Of wip wat tegels uit de achter/ voortuin en plant een linde- of bijenboom doe je bijen ook meteen een plezier mee"

 

 

Bekijk de Afgeronde projecten en de  Actuele projecten in Nederland en ver weg. 

 Boomplantdagen in samenwerking met Staatsbosbeheer.
Boomplantdagen in samenwerking met Staatsbosbeheer.
Boom cadeau certificaat
Boom cadeau certificaat

 

Trees For All is een Nederlandse non profit organisatie met het CBF keurmerk.

Het CBF houdt toezicht op erkende goede doelen en toetst of zij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Trees for All is de enige CBF-erkende stichting in Nederland waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bos projecten.

 

Om de opwarming goed aan te pakken zijn bossen onmisbaar. Zij zijn onze longen, houden ons in leven en herbergen 80 % van de biodiversiteit op aarde.

Interessante links:


🌳  Als we nú beginnen met bomen planten, kan de CO2-concentratie in de atmosfeer met 25% afnemen, waardoor we de klok in feite een eeuw..  lees verder

🌳  Een nieuwe Filipijnse wet verplicht alle afstuderende middelbare scholieren en universiteit studenten om op zijn minst 10 bomen te planten voor ze afstuderen. Deze traditie bestond al langer maar is... lees verder.

🌳 Niet alleen in Ethiopië zijn ze bezig met herbebossing, ook grote delen van de droge Sahel zijn tegenwoordig schitterend groen en vruchtbaar. 250 miljoen bomen zijn daar de laatste jaren bij gekomen dankzij lokale boeren.. Lees verder

🌳 "Een bos is veel meer dan wat je ziet ", zegt ecoloog Suzanne Simard. Haar 30 jaar onderzoek in Canadese bossen heeft geleid tot een verbazingwekkende ontdekking - bomen communiceren met elkaar! Vaak en over grote afstanden. 

🌳 Grote temperatuurschommelingen kwamen in een ver verleden ook al voor volgens het Middelseeuws klimaat opticum. In het noorden van Engeland werd er zelf wijn verbouwd. Onze aarde was toen wel veel groener, minder vervuilt en er waren minder mensen.

🌳 Volgens de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy is de recente opwarming een natuurlijke fenomeen die losstaat van de industriële revolutie.

🌳  Just dig it vergroent op grote schaal gedegradeerd land om regenwater vast te houden, en introduceert duurzame landbouw om gezonde ecosystemen te creëren. Omdat gezonde ecosystemen een voorwaarde zijn voor gezonde economieën. Nu en in de toekomst. Schep je mee?

🌳  Vogels zijn onmisbaar voor het verspreiden van zaden, maar dat kan een Drone ook. In Myanmar 'planten' drones 400.000 bomen per dag. De drones droppen zogenaamde zaad-bommen. En het mooie is; het werkt!

🌳  Volgens deze twee onderzoekers  zou 1 miljard hectare nieuwe bomen kunnen zorgen voor het opvangen van ongeveer 205 gigaton koolstofdioxide.  Dit zou de vervuiling onder controle houden en de mogelijkheid bieden om de verhoging van temperaturen te beperken, door het in de hele 21e eeuw op ongeveer 1,5°C te houden.

 

Als deze bomen konden praten...

Old Tjikko is de oudste boom staat in Zweden en is 9.500 jaar oud! Op twee staat Methusalem 4.855 jaar oud. De hoogste boom Hyperion: is 115,6 meter hoog en ongeveer 700 tot 800 jaar oud. De circa 2.500 jaar oude General Sherman Tree in Sequoia National Park is de grootste boom ter wereld in volume. En de laatste maar zeker niet de minste: Arbol del Tule: de meest omvangrijke boomstam ter wereld (11.62 meter) Locatie: Santa María del Tule in Mexico. Zo’n 1400 jaar oud heeft de stam van deze boom de grootste diameter ter wereld.


HOME