Budget ideeën voor de tuin

Altijd leuk om met wat inzet en slimme oplossingen veel te bereiken, en de beloning is altijd groot.

Tafel en zit plek van pallets

Bekend maar net even beter, een pallettafel met mooie tegels er op. Handiger schoonmaken, minder ruw en met een buitenkleed eronder heel sfeervol. Ook handig je kan nog extra spul kwijt onder de tafel.

 

Ook niet nieuw maar misschien wel voor jouw. Je hebt er wel een wand voor nodig, een lounge plek van pallets pallets . Haal wat van die dikke kussens of bekleed een oud matras, wat (hoofd) kussens voor de rug en chillen. Tip: als je geen afdak hebt kies dan voor waterafstotende stoffen, of dek het af.

 


Feestje

Altijd een beetje geklungel met verlengsnoeren als je het extra feestelijk wilt maken met gezellige lichtjes. De oplossing is simpel

en veilig, en een regenbuitje gooit geen roet meer in het eten.

 

bron ikea
bron ikea

Maar het kan simpeler zonder snoeren.

Je kan bijna overal deze leuke lampionnen kopen, en het mooiste is dat de ledjes door de zon worden opgeladen. Je hoeft niets te doen ze gaan vanzelf aan.

 


Optima forma hergebruik

Briljante oplossing, met een oude rvs wasmachine

trommel kan je meer. Het is de perfecte vuurkorf én kan niet roesten (rvs). Doordat er veel gaatjes inzitten is de warmte verspreiding optimaal. Spuit hem zwart voor een strakke look.

 


Meteen dat vakantiegevoel buiten kokkerellen.

Op de afbeeldingen is handig gebruik gemaakt van gebruikte materialen en dat voldoet prima, eigenlijk veel gezelliger dan zo'n kant en klare buitenkeuken vind je niet? Kleed het aan met kruiden potjes en wat je fantasie je ingeeft.

 

Scheermesjes

Je kent ze vast wel, langs de kust ligt het bezaaid met deze toch wel vreemde schelpen. Neem ze de volgende keer eens mee. Met wat lege potjes en touw  maak je er in een handomdraai leuke sfeerlichtjes van.

Schelpjes 

Haal de kerstverlichting maar weer tevoorschijn met een lijmpistool wat geduld maak je er een zomerse sfeerverlichting van.

Duin

Vind je dat ook zo'n lekker sfeertje? Zet dit jaar dan eens helmgras in de bakken of bordes. 

Goedkoop, onderhouds vrij, groeit snel, en helmgras kan héél goed tegen droogte (op zand!) en het geeft meteen dat typisch Hollandse strand sfeertje

 


Lees meer over het kweken, zaaien  en het vermeerderen van planten voor je tuin, terras of balkon in dit gratis ebook. Maar ook inspirerende (onderhoudsvrije) tuin ideeën en tips. Download het is gratis niets verplicht!
Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.