Tapijt kamerbreed, of vloerkleed


In de meeste huizen ligt een harde vloer, maar voor sommige plekjes in huis wil je toch wat meer comfort, zoals de slaapkamer, niets fijner dan 's ochtends landen op een zacht warm tapijt, je dag begint meteen goed. Maar ook in de zithoek kun je eigenlijk niet zonder een tapijt.

 

Misschien valt-ie in eerste instantie niet eens op, maar haal hem maar eens weg..

Want een vloerkleed zorgt er niet alleen voor dat alle meubels een eenheid gaan vormen. Ze verdelen een grote woonkamer ook in "intiemere" gedeeltes. Kijk maar eens hoe vaak stylisten in woonprogramma's er gebruik van maken. Het is een simpele manier om de woonkamer een andere uitstraling te geven zonder al te veel inspanning. Dempt ook meteen hard geluid en geeft daardoor meer rust in huis.

 

Vloerkleed van kamerbreed tapijt


Desso kamerbreed of als vloerkleed
Desso kamerbreed of als vloerkleed

Kies een vloerkleed van kamerbreed tapijt, en bepaal zelf afmeting, kleur, dessin, materiaal en de prijs. 

 

Groot, klein, langwerpig of rond, tapijt heeft een breedte van tot max 5 meter breed, en zo lang als jij wenst. Dat houd in dat je bijvoorbeeld van 2.50 meter tapijt twee vloerkleden van 250 x 200 kan laten maken, of één kleed van 2.50 x 400 meter 300 x 400 enz.

 

Liever een dessin, botanisch, oosters, een kubistisch patroon of wat vind je van marmer?

 


Desso bied kwaliteiten die je kamerbreed kan toepassen, of als vloerkleed in de afmeting die je wilt. Dit geeft de mogelijkheid om b.v. de trap in dezelfde kleurstelling en materiaal te combineren met een vloerkleed of loper in de hal, kortom..de mogelijkheden zijn eindeloos.

De voordelen van tapijt op de trap.


Gerealiseerd project: trappenhuis met tapijt verwerkt als loper.

Desso Art deco.

Je staat er niet zo bij stil, maar een trap met over- zet- treden, een geschilderde trap of ander glad materiaal kan een gevaarlijke glijbaan zijn voor mens én dier. 

Een antislip laag of strip om dit te voorkomen geeft een realistische kans op er- over- struikelen met nare gevolgen. 

Juist daarom is naast een trapleuning, goede verlichting en traptreden zonder obstakels, tapijt nog altijd de veiligste, én veruit de voordeligste optie.

 

Wedden dat je niet meer uitglijdt, en de rust weer terugkeert

in huis?.  

Een ander voordeel is dat tapijt weinig onderhoud vraagt omdat het niet 'wolk' in de hoeken zoals een gladde trap.

Voegt kleur toe in een vaak ietwat donkere of saaie entree, en dempt het geluid van "trap verkeer". Zeker met kinderen wel zo prettig, voor de buren, en de rust in huis.

 


De beste volgorde


Kijken, voelen en vergelijken.

Neem de favoriete stalen wel even mee naar huis, dan weet je zeker dat het ook  bij het dag- en kunstlicht thuis goed op kleurt én bij je past. Kies je voor kamerbreed op de vloer of trap, geen zorgen over de onrust en de rommel, want we willen dat je meteen kan genieten, ruimen alles op en pakken als het nodig is ook nog even de stofzuiger.


Weet je, dat bijna iedereen met de handen wil voelen aan tapijt ? Eigenlijk best vreemd als je bedenkt dat je op je voeten loopt en niet op je handen. Dus doe in de woonwinkel gerust je schoenen even uit om te voelen of het aangenaam genoeg is...

Goed onderhoud voor lang plezier


De grootste vijand van alle vloeren hard of zacht is zand.

 

Regelmatig stofzuigen (jawel) is dé oplossing. Ook een schoon-loop-mat, wel van een redelijk formaat, vangt het ergste vuil en vocht al op voordat je het huis binnenkomt. Want er zijn veel leukere dingen te doen dan schoonmaken toch? 

En dat een mat niet altijd lelijk en saai hoeft te zijn laten we graag zien.


"Kom eens kijken naar de mogelijkheden voor een sfeervolle zithoek én warme voeten"


HOME