Tapijt kamerbreed of als vloerkleed


Je dag begint meteen goed op een zacht tapijt.

In de meeste huizen ligt een harde vloer, maar voor sommige plekjes in huis wil je toch wat meer comfort, zoals de slaapkamer. Niets fijner dan 's morgens met je voeten landen op een zacht en warm tapijt. Maar ook in de zithoek kun je eigenlijk niet zonder een tapijt.

 

Met een kleine ingreep een andere sfeer, afbakening van ruimtes en meer rust in huis.

Een vloerkleed in de zithoek zorgt ervoor dat alle meubels opeens een eenheid gaan vormen. Zo kan je een vloerkleed mooi gebruiken als afbakening van woonruimtes. Het is ook een simpele manier om je kamer zonder inspanning, een andere uitstraling te geven en geluid te dempen voor meer rust in huis. Misschien valt-ie in eerste instantie niet eens op, maar haal hem maar eens weg, de ruimte voelt ineens een stuk minder uitnodigend en warm aan. Kijk maar eens hoe vaak stylisten in woonprogramma's er gebruik van maken.

 

Vloerkleed van kamerbreed tapijt


Als je geen gedessineerd vloerkleed wilt maar wel kleur, dan is een vloerkleed van kamerbreed tapijt de oplossing, je kiest zelf  maat, kleur, materiaal en de prijs. 

 

Groot, klein, langwerpig of rond, tapijt heeft een breedte van tot max 5 meter breed, en zo lang en afgewerkt zoals jij het wilt. Dat houd in dat je bijvoorbeeld van 2.50 meter tapijt twee vloerkleden van 250 x 200 kan laten maken, of één kleed van 2.50 x 400 meter 300 x 400 enz.

Liever een dessin, botanisch, oosters, een kubistisch patroon of wat vind je van marmer?

Kijk dan eens naar de vloerkleden van Desso en Romo. 


Desso bied kwaliteiten die je kamerbreed kan toepassen, of als vloerkleed in de afmeting die je wilt. Dit geeft de mogelijkheid om b.v. de trap in dezelfde kleurstelling en materiaal te combineren met een vloerkleed of loper in de hal, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De voordelen van tapijt op de trap.


Wedden dat je niet meer uitglijdt, en de rust weer terugkeert in huis?

Je staat er niet zo bij stil, maar een trap met over-zet- treden, een geschilderde trap of ander glad materiaal kan een gevaarlijke glijbaan zijn voor mens én dier. 

Een antislip laag of strip om dit te voorkomen geeft een realistische kans op er-over-struikelen met nare gevolgen. 

Juist daarom is naast een trapleuning, goede verlichting en traptreden zonder obstakels, tapijt op de trap nog altijd de veiligste en óók veruit de voordeligste optie.

   

Een ander voordeel is dat tapijt weinig onderhoud vraagt omdat het niet 'wolk' in de hoeken zoals een gladde trap. Voegt kleur toe in een vaak ietwat saaie of donkere entree, en dempt het geluid van "trap verkeer". Zeker met kinderen wel zo prettig, voor de buren en de rust in huis.


TIP: Een gladde OPEN trap is niet alleen onveilig voor kinderen en huisdieren, maar zorgt er ook voor dat er onnodig warmte ontsnapt, met meer verwarmingskosten tot gevolg. Een overweging is om de trap dicht te maken, (stootborden aan brengen) waardoor de trap eenvoudiger en voordeliger te bekleden is, en meteen veiliger word.

De beste volgorde


Kijken, voelen en vergelijken.

Neem de favoriete stalen wel even mee naar huis, dan ben je zeker dat het ook  bij het dag- en kunstlicht thuis goed op kleurt én bij je past. Kies je voor kamerbreed op de vloer of trap, geen zorgen over de onrust en de rommel, want we willen dat je meteen kan genieten, ruimen alles op en pakken als het nodig is ook nog even de stofzuiger.


Weet je dat bijna iedereen met de handen wil voelen aan tapijt ? Eigenlijk best vreemd als je bedenkt dat je op je voeten loopt en niet op je handen. Dus doe bij ons gewoon je schoenen even uit om te voelen of het aangenaam genoeg is...

Goed onderhoud voor lang plezier


De grootste vijand van alle vloeren hard of zacht is zand.

 

Regelmatig stofzuigen (jawel) is dé oplossing. Ook een schoon-loop-mat, wel van een redelijk formaat, vangt het ergste vuil en vocht al op voordat je het huis binnenkomt. Want er zijn veel leukere dingen te doen dan schoonmaken toch? 

En dat een mat niet altijd lelijk en saai hoeft te zijn laten we graag zien.


Kom eens kijken naar de mogelijkheden voor een sfeervolle zithoek én warme voeten.