Tapijt kamerbreed of als vloerkleed


In de meeste huizen ligt een harde vloer

Maar, voor  sommige  plekjes in  huis wil je toch wat meer  warmte en comfort,  zoals de zithoek of  de slaapkamer.

Wat is nu fijner dan 's morgens landen op een zacht tapijt? De dag begint meteen goed.

 

Een vloerkleed verbind alles tot een samenhangend geheel.

Misschien valt-ie in eerste instantie niet eens op, maar haal hem maar eens weg, de ruimte voelt ineens een stuk minder uitnodigend en warm aan. Het is ook een simpele manier om je kamer zonder inspanning, een andere uitstraling te geven en meteen geluid te dempen. Een vloerkleed is een verbindende factor in je interieur en zorgt ervoor dat alle meubelen een eenheid vormen. Zo kan je een vloerkleed mooi gebruiken als afbakening van woonruimtes. Dat creëert meer rust in huis.

 

Vloerkleed van kamerbreed tapijt


Als je geen dessin wilt maar wel kleur, is een effen vloerkleed van kamerbreed tapijt de oplossing, je kiest zelf de maat, kleur, materiaal en de prijs. 

 

Groot, klein, langwerpig of rond, tapijt heeft een breedte van tot max 5 meter breed, en zo lang als je wilt. Dat houd in dat je bijvoorbeeld van 2.50 meter tapijt twee vloerkleden van 250 x 200 kan laten maken, of één kleed van 2.50 x 400 meter 300 x 400 enz.

Liever een dessin,  botanisch,  oosters, een kubistisch patroon of wat vind je van marmer? Kijk dan eens naar de vloerkleden van Desso en Romo. 


Tapijt op de trap, de voordelen


Wedden dat je niet meer uitglijdt, en de rust weer terugkeert in huis?

Je staat er niet zo bij stil, maar een gladde trap kan een gevaarlijke glijbaan zijn zeker op sokken.

 

Ook een aangebrachte antislip laag of strip om dit te voorkomen geeft kans op (er-over) struikelen met nare gevolgen. Naast een trapleuning,  goede verlichting en traptreden zonder obstakels, is tapijt op de trap nog altijd de voordeligste én de veiligste optie. 

   

Tapijt vraagt weinig onderhoud, brengt kleur aan, wolk niet in de hoeken zoals een gladde trap, en dempt geluid van het "trap verkeer". Wel zo prettig voor de buren en de rust in huis.

 

 


De beste volgorde


Is om te komen kijken, voelen en vergelijken.

Neem de favoriete stalen wel even mee naar huis, dan ben je zeker dat het ook  bij het dag- en kunstlicht thuis goed op kleurt én bij je woonsmaak past. Kies je voor kamerbreed op de vloer of trap, geen zorgen over de onrust en de rommel, want we willen dat je meteen kan genieten, ruimen alles op en pakken als het nodig is ook nog even de stofzuiger


Goed onderhoud voor lang plezier


De grootste vijand van alle  vloeren hard óf zacht is nog altijd zand.

Regelmatig stofzuigen (jawel..) is dé oplossing. Ook een schoon-loop mat, wel van een redelijk formaat vangt het ergste vuil en vocht al op voordat je het huis binnenkomt. Want er zijn veel leukere dingen te doen dan schoonmaken, toch? 

En dat een mat niet altijd lelijk en saai hoeft te zijn laten we graag zien.


Kom eens kijken naar de mogelijkheden voor een sfeervolle zithoek én warme voeten.