Vakantie in eigen land, geen onrust en gedoe


 

Vakantie vieren is de manier om je op te laden en uit te rusten. Ergens in Europa, verder weg, in eigen land

of thuis!

Dankzij de mooie zomers in Nederland besluiten steeds meer Nederlanders voor vakantie in eigen huis, vakantiehuis, of camping. Niet zo gek, geen uitzoek en inpak stress, vlucht- vertraging, files, negatieve reisadviezen, en meer onrust nog voor je vakantie begint. 

 Uitgerust begin. 

Het voordeel van een thuis vakantie is dat je vakantie meteen begint. Doen waar je zin in hebt en vooral niet doen waar je geen zin in hebt. Ander voordeel is dat je nergens over hoeft na te denken want alles is vertrouwd en bij de hand.

 Ontdek. 

Mooi weer? Ga naar de kust en blijf eens lekker hangen.

Of loop van kustplaats tot kustplaats, overnacht en loop de volgende dag verder of weer terug. Minder weer? perfect om mooie plekjes en steden te verkennen waar je nooit aan toe komt. Op de fiets of zomaar wat rijden zonder plan en stoppen bij een gezellig terras.

 Vier je vakantie.

Organiseer een BBQ met familie of vrienden, een thuis vakantie is de perfecte gelegenheid om elkaar weer eens te zien en de zomer te vieren. Laat iedereen zijn of haar favoriete drankje of gerecht mee nemen, dan sta je niet uren in de keuken je hebt tenslotte vakantie.

 Je eigen ***** hotel.

Lekker (uit) slapen in je eigen comfortabele bed, niet wakker worden van de hitte, herrie van de camping, of denderende. rumoerige hotelgasten op de gang op weg naar het (te vroege) ontbijt. Maar een relaxt hotel ontbijtje in je eigen huis.

 Heerlijk tijd verspillen.

Schaamteloos die serie op Netflix helemaal uitkijken. Of eindelijk tijd (en rust) om een boek te lezen zonder je schuldig te voelen. En als het boek niet bevalt dan stop je er na een paar pagina’s gewoon mee. Het hoeft niet uit... niets moet je hebt vakantie!

 Ik ben er niet.

Zeg op je werk dat je een last minute gaat boeken en dat je later hebt besloten toch thuis te blijven "niets gevonden"  want als ze weten dat je thuisblijft...tja.

Berg dus (als het kan) je laptop en werktelefoon op.

Het is verleidelijk om berichten te checken, maar je kunt pas echt ontspannen als je het werk even helemaal los laat.

LAAD OP VAKANTIE JE EIGEN BATTERIJ OP, NIET DIE VAN JE TELEFOON. 

 Hoezo op vakantie?

Zit een vakantie er dit jaar helemaal niet in, moet jij de boel draaiende houden, of even doorpakken?

Eén troost je bent niet de enige en het bespaart een hoop gedoe en geld. Bovendien word een vakantie toch wat saai na een dag of 7 althans stukken minder spannend dan dag 1. ;-)

Ander voordeel is dat het heerlijk rustig is in de vakantie periode: je kunt eindelijk weer in je eigen straat parkeren en er staan geen files. Dankzij al die mensen die weg gaan en de drukke juist opzoeken.

En: je hebt ook geen last van dat mistroostige, chagrijnige gevoel dat mensen in de eerste weken na de vakantie kan overvallen. 

 Wij wensen iedereen waar dan ook een welverdiende vakantie!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: 

Playa del casablijf toch lekker thuis; AD Marieke Dubbelman.

Weg om tevreden terug te komen: Jeffrey Wijnberg Telegraaf

 


Als je wat gaat aanrommelen om huis kan je misschien wel wat inspiratie voor je tuin gebruiken. Download gratis het ebook voor handige en budget vriendelijke ideeën. (niets verplicht!)

 Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.