Als de basis maar goed is


Want een neutrale basis inrichting verveelt niet snel en is de ideale omgeving als je een druk bestaan hebt.

Een ander voordeel is dat trends niet meer uitmaken, want  je kan er werkelijk alles aan kan toevoegen én ook zo weer veranderen. 

 

Hé bah saai!

Niet perse, het gaat om de keuzes die je maakt en de balans hierin.  Zoals op de afbeeldingen hieronder, op foto 1 geeft de warme houten vloer geeft precies de nodige warmte in

de verder neutrale inrichting. Zwart en structuur voegt pit toe aan de neutrale basis op foto 2.

 

1 basis met natuurlijke materialen
1 basis met natuurlijke materialen
2 basis met structuur
2 basis met structuur

Het hoeft geen interieur uit een magazine of woonprogramma te zijn, maar items en meubels die jij mooi vind. Want persoonlijke smaak en voorkeur vervelen nooit.

Basis met kleur
Basis met kleur

Om het snel gezellig te maken kan je natuurlijk kiezen voor een kleurtje op de muur, maar daar raak je wel wat sneller op uit gekeken.

Het is handiger om ook de wanden neutraal te houden,

alles past erbij en het beperkt je later niet in de keuzes die je wilt

maken. Je kan altijd kleur en sfeer toepassen met accessoires, vloerkleed, kunst, stoffen of anders. Ben je daar op uit gekeken of wil je eens iets anders dan wissel je het gewoon weer om, je zit nergens aan vast.

 

Geen frutsels.

Maak keuzes tussen de spullen waar je echt waarde aan hecht en mooi vind, én de frutsels. Geef mooie of dierbare spullen een mooi plekje, en skip de impulsief aangekochte frutsels. Berg ze op of geef ze weg. Het geeft meer rust en eenheid.

 

Neutrale lichte bank  Emma (hoes)
Neutrale lichte bank Emma (hoes)

Het is heel verleidelijk om impuls items te kopen. 

Maar eenmaal in huis kan zo'n aankoop vies tegenvallen, de prijs vergeet je maar de teleurstelling dat het niet past die

blijft helaas. Investeer liever in, of spaar voor belangrijke items die je écht mooi vind. Zoals een bank, design item, vloer enz. 

Die investering haal je er op de langere termijn weer uit, omdat je dáár niet op uitgekeken raakt en het langer mooi blijft.

 


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:  geef je huis meerwaarde.

 

TERUG

 


Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.