Tips om je huis toegevoegde waarde te geven


 

Woon oppervlakte en locatie bepalen in de 'meeste gevallen' de waarde van een huis. De locatie kan je niet veranderen maar, als je extra meters en verbeteringen toe voegt, geeft dit niet alleen meer wooncomfort en een hoger energielabel, het levert uiteindelijk meer rendement op dan de bankrekening.

 

 


De basis een neutrale vloer


De vloer bepaalt altijd de sfeer in huis.

 

En moet in balans zijn met de inrichting, lichtinval en niet te veel aandacht vragen. Goed argument om te kiezen voor een neutrale vloer, laat deze als het kan doorlopen in alle vertrekken, dit voegt rust en ruimte toe.


Lelijke voegen of bakstenen? Geef ze een make-over


Het is even wat werk maar wat een verschil.

Het geeft een moderner en frisser aanzien en e.v.t. loszittende voegen behoren ook meteen tot het verleden. Als de conditie van de buitenmuur in orde is volstaat een buiten muurverf. Zit er hier en daar wat los dan is stuccen, kaleien (dunne kalkpleister) of cementeren of wel 'slemwerk' een optie. Ook isoleren van de spouwmuren e.v.t. met subsidie is een optie.

 


Op ieders verlanglijstje: een inloopkast of kamer


Kamer over of een nis die nu geen dienst doet?

Maak er als de ruimte het toelaat een inloopkast/kamer van. Je krijgt overzicht en gemak voor eigen gebruik en het is één van de 'over-de-streep trekkers'

bij toekomstige verkoop.


Verander een badkamer of keuken alleen voor jezelf


Neutrale kleurstelling - meer licht en ruimte
Neutrale kleurstelling - meer licht en ruimte

Plannen om de keuken of badkamer te vernieuwen?

Of een extra badkamer toevoegen? Natuurlijk verbeter je hiermee je eigen wooncomfort, maar het geeft niet perse een waardestijging van je huis, want het blijft een smaakgevoelige kwestie.

Bij de verkoop van je huis kán een potentiële koper hierop afhaken, hoewel in de huidige krappe huizenmarkt...

Kan het echt niet meer? Ga dan voor een neutrale lichte kleurstelling, altijd goed, want niet iedereen is gecharmeerd van een zwarte keuken of sombere betonlook in de badkamer, bovendien verjaart dit sneller.


Creëer meer meters en licht


Voeg als het kan meer vierkante meters toe
Voeg als het kan meer vierkante meters toe

Zeker in de stad is ruimte en licht belangrijk.

 

Is er een zolder in huis die alleen voor opslag wordt gebruikt, maak die als het kan bewoonbaar. Voeg licht toe met een dakkapel of dakramen en monteer als het kan een vaste trap. Zo voeg je kostbare vierkante meters toe, en het vergroot meteen je eigen woongenot met een extra kamer.

Hier vind je meer inspiratie voor de zolder


Uitbouw keuken of serre


Uitbouw het overdenken waard
Uitbouw het overdenken waard

Het kost je wel een stuk tuin maar zeker het overwegen waard.    

           

Een aanbouw geeft licht, ruimte, diepte en de mogelijkheid om een eetkeuken te creëren, met ruimte voor een fijne grote eettafel.

Houdt de keuken en aanbouw neutraal van kleur, zodat je eenvoudig kan veranderen van sfeer en kleur, en een e.v.t. volgende koper het met wat aanpassingen eigen kan maken. 


Zo'n opknapbeurt in huis geeft wat ongemak, maar kan bij verkoop flink wat meer opleveren.


Dat laat het instagram account "@fundamakeovers" van journaliste Beitske de Jong zien, met prijs vóór en ná de opknapbeurt.

Investeerders kopen een gedateerde kluswoning (Funda), knappen het op en zetten het huis vaak binnen een half jaar (overdracht belasting) voor de hoofdprijs weer te koop op Funda, vaak gaat het om tonnen, tel uit je winst! 

 

 

Nieuwe ketel met hoge CW-waarde


Ketel met hoge cw waarde
Ketel met hoge cw waarde

De ketel vervangen, of verduurzamen en van het gas los?

Denk dan aan een ketel met een hoge CW waarde. Hoe hoger de CW-waarde hoe sneller warm water uit de douchekop of badkraan stroomt.

Vooral belangrijk voor een stortdouche of als je het bad snel vol wil laten lopen met warm water. Meteen verduurzamen en van het gas los? Met de lucht/water warmtepomp van LWDV kan je zonder grootschalige renovatie, over stappen met bestaande afgiftesystemen. De radiatoren kunnen gewoon blijven hangen en het werkt ook op de vloerverwarming.


Een mooie tuin is vooral een visite kaartje


Zon ligging en wuifend groen belangrijke sfeermaker
Zon ligging en wuifend groen belangrijke sfeermaker

Hoewel de afmeting en zon ligging van een tuin waarde toevoegen,

geldt dit niet altijd voor de opzet en indeling.

 

Een werkend stel met kleine kinderen kan bv. afknappen op een tuin met weinig speelruimte of veel onderhoud. Maar de ergste afknapper is toch wel een tuin die helemaal bestraat is zonder een plukje groen. Want relaxen tussen wuivend groen is toch een stuk prettiger dan op een soort van parkeerplaats.

Ook extra's als een aantrekkelijke overkapping of tuinhuis voor opslag of anders, en privacy door groen in plaats van gedateerde vieze schuttingen is iets om mee te nemen.

Lees de tips voor een budget vriendelijke en onderhoudsvrije tuin.

 

  


Zonnepanelen geven een hoger energielabel


Hoger energielabel
Hoger energielabel

En een flinke besparing op je energierekening. Je moet dan wel investeren in minimaal 10 panelen, maar dat verdient zich terug als je in de toekomst verkoopt met een hoger energielabel. Een ander pluspunt is dat een huis met dat label in aanmerking komt voor een groene hypotheek, met lagere maandlasten :-) Plat dak? Leg onder de zonnepanelen Sedum* dit geeft verkoeling, waardoor zonnepanelen beter werken en het houd uitdroging van de dakbedekking tegen. 

* Sedum: groene dakbedekking platte daken e.v.t. met subsidie informeer ernaar bij je gemeente.

 

 


Van klein naar ruimer
Van klein naar ruimer
Zeecontainer of pop-up huis
Zeecontainer of pop-up huis
Dit kan je met een zolder..
Dit kan je met een zolder..


 

Delen in je netwerk op social media met de knoppen hieronder.