Op zoek naar je droomhuis


De zoektocht

Je weet wat je kan lenen en enthousiast begin je met zoeken op Funda, Jaap of anders. Tot je erachter komt dat er weinig te koop is en er bijna overal bieden vanaf prijs staat.

 

Ontmoedigd laat je het er even bij zitten om een week later te ontdekken dat de uitgezochte favoriete huizen al 'onder voorbehoud' staan! dat is even slikken.

 

Je besluit het serieus aan te pakken en desnoods maar vrije dagen op te nemen.

Open huis.

Bij de eerste open huis bezichtiging staan er een man of dertig met achterdochtige gezichten te wachten, dat voelt niet goed.

Je 'mag' een bod doen en vraagt je wanhopig af wat de anderen bieden en hoe hoog jij moet inzetten.

Niets ontspannen door een huis lopen en kijken of het goed voelt en of het aan je eisen verdoet, de koopstress is begonnen !

 

 

Weinig aanbod

De oorzaak is bekend weinig huizen en héél véél vraag. Hoe moet je het aanpakken zodat je wel een reële kans op een huis maakt?

Want het onderhandelen is voor een makelaar dagelijks werk, maar een woning kopen doe je misschien één of twee keer in je leven.

 

Ga ervoor

Wat in ieder geval helpt is er bovenop, zitten elke dag kijken en direct de makelaar benaderen voor een bezichtiging, want als je langer wacht ben je vrijwel kansloos. Kijk bijvoorbeeld wat recent verkochte woningen in de buurt hebben opgeleverd, dat geeft je een goede inschatting voor een reëel bod.

 

Met hulp

Een andere optie is een aankoopmakelaar, het kost je wat maar je hoort eerder dat een huis te koop staat en krijgt voorrang bij bezichtigingen. Zeker als er veel geïnteresseerde kopers op een bezichtiging afkomen kan het prettig zijn om er een professional bij te hebben.

 

Taxatiewaarde

Wat je ook besluit houd het hoofd koel en bied vooral niet te veel boven de taxatiewaarde van de favoriet, want de bank leent je   niet meer dan 101 procent van de getaxeerde waarde van een huis. Je houd dan nog reserves over om het huis in te richten of     voor onverwachte tegenvallers succes!

 

 

Interessante links met meer informatie:

Dwaze dagen op de huizenmarkt

Biedingstrategie

Misschien vind je dit ook interessant: 

Wat geeft je huis echte meerwaarde

Pop up huis in twee weken

Klein wonen kleine hypotheek

 Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.