De come- back van geel


Waar we bij blauw aan kou denken denk je bij geel tot oranje aan warmte. En dat is precies wat geel toevoegt in huis.

 

Warm oker -honing geel

Mosterd geel 

Zeker in een witte keuken geven gele tegels warmte. Maar ook in een verder neutrale woonkamer kan je dit geel goed toepassen. Op de afbeelding is de kleur van de bank zelfs doorgezet op de wand, het geeft meteen "zon" licht.

 

Ook zin in zo'n vrolijke gele bank? Of fauteuil in een honing gele kleur?

Denk dan eens aan een hoes bank of fauteuil, wil je later eens veranderen van kleur dan wissel je gewoon van hoes, je zit nergens aan vast.

 

Afbeelding kleed: uit de nieuwe kindercollectie Picture book  van villa nova.

Knalgeel 

Is een koele kleur geel (afbeelding links) en komt het beste tot zijn recht als accentkleur zoals een lamp, stoelen of accessoires.

Honing geel, zonnebloem geel, en goudgeel 

Als je twijfelt om kleur toe te passen in huis zijn dit de perfecte geel tinten om mee te beginnen. Niet té aanwezig toch warm, en eenvoudig met vrijwel alle andere kleuren te combineren. 

Zoals bijvoorbeeld: grijs- zwart- poeder rose- donkerblauw- lichtblauw- turquoise- donkergroen- bruin- terra- nude - en natuurlijk creme of wit.

 

Een vertrek op het noorden of oosten.

Gebruik dan warme tinten geel, omdat het balans creëert met inkomend koel licht. Het vertrek word er meteen  warmer van. 

  

Word je hier nou niet vrolijk van?

Laat het maar somberen buiten, want binnen is het met zo'n warm geel tapijt altijd zonnig. Vind meer geel inspiratie op ons bord Pinterest.

 
Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.