Een frisse seizoen up-date? Zo doe je dat.

Schuif je regelmatig met meubels, kleden, tafels, kasten en meer om je huis een andere look te geven? Je bent echt niet de enige. 

 

Lees de tips, om je huis met minimale veranderingen een andere 'look and feel' te geven zonder dat het financieel uit de hand loopt.

TIP 1. Simpel

Geef de muur kleur, begin met één muur, budget vriendelijk zo gedaan en zo weer verandert. Met de Flexa kleurentester kan je de kleur eerst even uitproberen op een A- 4-tje. Plak het op de muur en bekijk of het bij dag én avondlicht de kleur is die je bevalt.

 

bron: Flexa  kleur 2019  Spiced Honey

TIP 2. Experimenteer

Niet van de gekleurde muren? Je kunt ook met 'stofuitdrukking' kleur in de kamer aanbrengen, zoals kussens, plaids, gordijnen en een vloerkleed.

 

Combineer bijvoorbeeld de  kussens (hoesjes) en plaids die je vast nog ergens hebt, met nieuw gevonden aanwinsten. 

Mix en match zeg maar, met uni’ s, textuur, glans, prints, kleur en materiaal. Gooi ze op je bank tot je de perfecte mix hebt gevonden.

 

foto ) HM- Home

TIP 3. Pimp de accessoires

Er zijn vast nog wel accessoires in huis die je niet meer gebruikt, maar waar je geen afscheid van kon nemen (wie niet). 

 

Haal ze tevoorschijn, samen met wat nieuwe aankopen krijg je weer een frisse look in huis. Verstop de bloempotten in van die gezellige rieten manden, en vul gekleurde vazen met gedroogde Berenklauw, mooie veren of bloemen natuurlijk.

 

Foto's : HM- Home

Leg eens een stapel "kijkboeken" op de salontafel, mooie kookboeken, lifestyle boeken of  waar je interesse ook maar naar uit gaat. Geen  boeken in huis? HM- home heeft mooie kijkboeken voor leuke prijzen, of loop eens bij de kringloop naar binnen. PS: je kan ze natuurlijk ook lezen...

 

boeken: HM-home

TIP 4. Geef de vloer een ander kleurtje

Reikt het budget verder dan een paar nieuwe kussens, dan is investeren in een vloerkleed misschien wel het allerbeste dat je kunt doen. Het is een simpele manieren om een kamer in een handomdraai een andere uitstraling te geven. Kijk maar eens hoe vaak stylisten in woonprogramma's er gebruik van maken.

 

TIP 5. De ramen

Ben je toevallig toe aan andere gordijnen, kijk dan eens naar linnen of linnen- look in kleur of neutraal.  De mooie structuur van linnen geeft net dat beetje meer dan een gladde stof.

Linnen- look de naam zegt het al lijkt op linnen, maar is een menging van diverse garens, is eenvoudiger te reinigen en voordeliger in aanschaf. Is er al zonwering aanwezig in het raam, dan kan je ook volstaan met 1 baan stof links en 1 rechts van je raam.

 

 

TIP 6. Kunst aan de muur

Mooie kunst is een flinke investering, maar misschien ben je creatiever dan je denkt. Koop een groot canvasdoek (Action- Xenos) wat verf en ontdek je creatieve talent. Niets voor jou, geef de kwast door aan kinderen, neefjes of nichtjes, want volgens Picasso schuilt er in ieder kind een kunstenaar. PS. Geef ze wel een opdracht.

 

Wil je echt een statement maken? Maak van je muur een meesterwerk, met een groot doek van Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Verspronck, Johannes Vermeer en veel meer Hollandse meesters. 

Afbeeldingen: pinterest

TIP 7.  Open kast wordt meteen een blikvanger 

Met boeken, mooie spullen, dierbare herinneringen of vondsten maak je van een open kast een mooie blikvanger. Neem afstand en bekijk het resultaat tot je tevreden bent.

 

Tip: Plaats onder de leg plankjes warm led licht zodat je mooie spulletje nog meer in de spot light staan. Bonus: meer licht in die donkere hoek.

 

 

TIP 8. Haal groen in huis

Planten geven op een simpele manier kleur en invulling,  zuiveren de lucht en reguleren het vochtgehalte in huis , het enige wat ze er voor terug vragen is regelmatig een beetje water.  

Hoekje over? Zet ze gegroepeerd en in verschillende hoogtes neer, investeer in één of twee grote planten, en wat kleiner en anders.

 

Ontdek nieuwe combinaties

Verander af en toe eens iets, want met kleine aanpassingen maak je nieuwe hoekjes en ziet alles er meteen weer heel anders uit. Je moet er even tijd voor vrijmaken, maar het is heel verrassend om te ontdekken dat je met weinig spullen, en die je al hebt toch veel verschillende combinaties kunt maken.

PS: Je kan dit ook toepassen in je kledingkast (oud+nieuw)

 Als je dit interessant vindt, wil je het dan delen in je netwerk op social media met de knoppen hieronder?