Woonkamer up-date? Zo doe je dat.

Schuif je regelmatig met meubels, kleden, tafels, kasten en verander je het liefst regelmatig van kleur en sfeerJe bent echt niet de enige. 

 

Lees de tips, hoe je dit met minimale veranderingen (en kosten) kunt doen.

TIP 1. Simpel

Geef de muur kleur, begin met één muur, budget vriendelijk zo gedaan én zo weer verandert. Met de Flexa kleurentester kan je de kleur eerst even uitproberen op een A- 4-tje. Plak het op de muur en bekijk of het bij dag én avondlicht de kleur is die je bevalt.

 

TIP 2. Experimenteer

Niet van de gekleurde muren? Je kunt ook met 'stofuitdrukking' kleur in de kamer aanbrengen, zoals kussens, plaids, gordijnen en een vloerkleed.

 

Combineer bijvoorbeeld de kussens (hoesjes) en plaids die je nog hebt, met nieuw gevonden aanwinsten. 

Mix en match zeg maar, met uni’ s, textuur, glans, prints, kleur en materiaal. Gooi ze op je bank tot je de perfecte mix hebt gevonden.

flexa kleur 2020 Tranquil Dawn
flexa kleur 2020 Tranquil Dawn

TIP 3. Pimp de accessoires

Er zijn vast nog wel accessoires in huis die je niet meer gebruikt, maar waar je geen afscheid van kon nemen (wie niet) omdat ze wel iets hebben of waar je flink in had geïnvesteerd..

 

Haal ze maar tevoorschijn, samen met wat nieuwe aankopen maak je gewoon weer een nieuwe mix. Verstop de bloempotten in van die leuke rieten manden, en maak een compositie van planten, vazen en ander klein spul. 

 

Foto's : HM- Home

Leg eens een stapel "kijkboeken" op de salontafel, mooie kookboeken, lifestyle boeken of waar je interesse ook maar naar uit gaat. Geen boeken in huis? HM- home heeft mooie kijkboeken voor leuke prijzen, of loop eens bij de kringloop naar binnen. PS: je kan ze natuurlijk ook lezen...

 

boeken: HM-home

TIP 4. Geef de vloer een ander kleurtje

Heb je de smaak te pakken en reikt je budget verder dan een paar nieuwe kussens, dan is investeren in een vloerkleed misschien wel het allerbeste dat je kunt doen. Het is één van de simpele manieren om een kamer in een handomdraai een andere uitstraling te geven. Kijk maar eens hoe vaak stylisten in woonprogramma's er gebruik van maken.

 

TIP 5. De ramen

Gordijnen zijn wel echte sfeermakers, als ze toch aan vervanging toe zijn kijk dan eens naar linnen of linnen- look in kleur of neutraal.  De mooie structuur van linnen geeft net dat beetje meer dan een gladde stof.

Linnen- look de naam zegt het al lijkt op linnen, maar is een menging van diverse garens, is eenvoudiger te reinigen en voordeliger in aanschaf. Is er al zonwering aanwezig in het raam, en ga je ze toch niet sluiten, dan kan je ook volstaan met 1½ baan stof links en 1 ½ rechts van je raam. Kan je toch voor je eerste keus gaan...

 

 

TIP 6. Kunst aan de muur

Kunst is behoorlijk smaakgebonden en vaak een flinke investering, maar misschien ben je creatiever dan je denkt. Koop een groot canvasdoek (Action- Xenos) wat verf en ontdek je creatieve talent. Niets voor jou, geef de kwast door aan kinderen, neefjes of nichtjes, want volgens Picasso schuilt er in ieder kind een kunstenaar. PS. Geef ze wel een opdracht.

 

Wil je echt een statement maken? Maak van je muur een meesterwerk, met een groot doek van Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Verspronck, Johannes Vermeer en veel meer Hollandse meesters. 

Onderste twee afbeeldingen HM Home

TIP 7.  Open kast? 

Met boeken, dierbare herinneringen of vondsten maak je van een open kast een echte blikvanger. Neem afstand en bekijk het resultaat tot je tevreden bent.

 

Tip: Plaats onder de leg plankjes warm led licht zodat je mooie spulletje nog meer in de spot light staan. Bonus: meer licht op een onverwachte plek.

 

 

TIP 8. Haal groen in huis

Planten geven op een simpele manier kleur en invulling,  zuiveren meteen de lucht en reguleren het vochtgehalte in huis, het enige wat ze er voor terug vragen is regelmatig een beetje water.  

Hoekje over? Zet ze gegroepeerd en in verschillende hoogtes neer, investeer in één of twee grote planten, en wat kleiner en anders.

 

Ontdek nieuwe combinaties

Verander af en toe eens iets, want met kleine aanpassingen maak je nieuwe hoekjes en ziet alles er meteen weer heel anders uit. Je moet er even tijd voor vrijmaken, maar het is heel verrassend om te ontdekken dat je met weinig spullen, en die je al hebt toch veel verschillende combinaties kunt maken.

PS: Je kan dit ook toepassen in je kledingkast (oud+nieuw)

 Als je dit interessant vindt, wil je het dan delen in je netwerk op social media met de knoppen hieronder?