Woonkleuren en trends 2019


Op zoek naar de kleur voor 2019?  Kies maar....

 

Volgens Flexa is dat Spiced Honey, zeker een kleur die iedereen wel aanspreekt, altijd past en goed te combineren is. Op de site van Flexa vind je vier kleur palets die je kan combineren met Spiced Honey plus voorbeelden. Denk aan teal-blauw, of voor wie durft cobalt blauw of coral/ oranje. En wat vind je van flessen-groen, terra-rose of bessen-paars-rood? 

 

Living coral Pantone
Living coral Pantone

Het kleuren instituut Pantone komt ook met een kleur: living coral. 

Maar dan we zijn er nog niet, want de Amerikaanse verffabrikant PPG voorspelt dat Nightwatch het helemaal gaat worden in 2019.... Mijn advies? Trek je er niets van aan en ga gewoon voor een kleur die je aanstaat.

Nightwatch PPG
Nightwatch PPG

 

TIP:  Deze fabrikanten zijn natuurlijk van de muurverf en-zo voel jij niets voor een gekleurde muur? Pas de kleur palets dan toe in een vloerkleed, bank, kussens, plaid, objecten of anders. Het gaat om de combinatie van kleuren, hoe je dit toepast is up- to- you.  

Dit, ga je meer zien


Handwerken 


Glamour en luxe

Decoreren het mag weer


Patronen en mat-goud

Gekleurd glas


Terrazzo

Glas mozaik tegels


Line- art


Trends


Google home assitent
Google home assitent

We willen steeds meer gemak.

 

Want tijdgebrek dwingt ons om slim om te gaan met de tijd die we hebben. De Picnic, Hello fresh, AH's en meer busjes, rijden 

af en aan, om ons bij thuiskomst van een snelle, maar gezonde maaltijd te voorzien, op de voet gevolgd door de pakketdienst. De google assistent opent de favoriete playlist, vertelt de sportuitslagen, checkt de afspraken of helpt bij het terugvinden van sleutels of anders. En de smarthome hub zet de thermostaat hoger, en de verlichting aan. 


Ook in de tuin willen we gemak, zodra we thuis komen van ons gehaaste leven willen we relaxen op het terras. Een  besproeiingscomputer met vochtigheidssensor zorgt dat de tuin water krijgt wanneer het nodig is, en de robotmaaier maait het gras voor je thuis bent. Maar we kiezen ook voor duurzaam en het milieu, zoals degelijk tuinmeubilair van eerlijk hout, en regenwater dat word opgevangen en hergebruik. De strakke buxus haagjes maken plaats voor wuivend groen en insect lokkende planten en struiken.

 

 

Kleiner wonen


Een trend die echt doorzet.

We willen functioneler wonen, liefst energie neutraal en met een betaalbare huur of hypotheek. Want meer ruimte hebben dan nodig kan ook tegen je werken, zoals een grote tuin met onderhoud of veel kamers, die je vol stopt met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zelfvoorzienende woonvormen in de vrije natuur worden realiteit en zijn de toekomst. Compleet met buurt moestuin, volledig zelfvoorzienend en energie neutraal. We willen onafhankelijker leven, elkaar ontmoeten, delen en vooral niet vereenzamen.


Gebruik het of loos het.


Als we iets geleerd hebben van de crisis, is het wel dat we prima kunnen leven zonder nutteloze aankopen of dure aankopen om indruk op anderen te maken. 

Door dat inzicht hechten we ook minder waarde aan spullen die we niet gebruiken of die op zolder en berging staan te verstoffen. De beloning is meer overzicht, ruimte en rust tussen de oren en je houd geld over. Een trend die naadloos aansluit bij de wens om kleiner en functioneler te wonen. Als we iets moeten vervangen zijn we kritischer, denken er langer over na en beslissen vaker voor de beste optie op lange termijn. We hechten meer waarde aan de kwaliteit, waar het vandaan komt en de historie van het product.


Een trend die blijft, planten in huis.


 Logisch, want planten zijn zuurstof in een druk leven.

 

Planten maken energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder,

en dat allemaal in ruil voor slechts een beetje water!

 

Ze zijn geen gedoe, houden letterlijk en figuurlijk ruis tegen,

zuiveren de lucht en helpen om te verbinden met wat er echt

toe doet. En als zij groeien, groeien de mensen om hen heen ook.

 

Bron: bloembureau Holland 


De natuur is het meest duurzame en tijdloze design dat er is.

Waar we ons (bijna) allemaal goed bij voelen zijn natuurlijke materialen, kleuren en vormen dat laten de trends ook zien.

Logisch ook, want wie voelt zich niet goed in de natuur, omgeven door die prachtige kleurcombinaties die alleen de natuur maar kan bedenken. Gebruik die combinaties van kleur én vorm als je inspiratie in huis nodig hebt, altijd goed. 

 

Martje van Soest.


Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook met de knoppen hieronder