Ontdek wat echt bij je past


Heb je geen idee wat voor woonstijl nu eigenlijk bij je past? Vind je alles wel leuk, koop je impulsief en ontdek je thuis dat het eigenlijk niet staat? Dan wordt het echt tijd om uit te vinden waar jij je lekker bij voelt.

 

Zeker met zoveel aanbod is het lastig om uit te vinden wat bij je smaak aansluit én past in huis. Misschien vindt je de kleuren van modern design leuk, spreekt vintage je ook aan, maar voel je je ook thuis in een landelijke stijl omdat dat een beetje thuiskomen is. Als je dit allemaal zou toepassen in huis wordt het wel een aller- gaartje en erg onrustig. Niet aan toegeven dus, kies liever voor één of twee stijlen.  

 

Wij gaan je helpen, als je deze 5 stappen volgt ontdek jij ook je woonstijl.

 

Stap 1. De basis.

De basis is altijd de lichtinval in huis, vaak gaat het daar al mis. Loop eens rustig door het vertrek en kijk hoe het licht binnenkomt, komt er weinig (zon) licht binnen dan vraagt het vertrek warme zachte kleuren, komt er veel licht binnen dan kan je zowel koele kleuren als warme kleuren toe passen. Tip: je kan ook beginnen met wit (bv. 9010)  je kan het altijd nog een kleurtje geven.

 

Maak voor het gemak wat foto’s van elk vertrek zodat je beter kan visualiseren. 

 

Stap 2. Ontdek wat je aanspreekt.

Zoek plaatsjes in tijdschriften, internet, pinterest enz. Maak er een collage van en ga ordenen op materiaal of kleur. Bedenk wel dat het ook bij de lichtinval moet passen.

 

Stap 3. Zoek een match

Nu is handig dat je foto’s heb gemaakt pak die erbij, en kijk wat je waar vind passen, rekening houdend met de afmetingen, de functie van het vertrek en daar komt tie weer: de lichtinval.

 

Stap 4. Ordenen op stijl

Misschien heb je nu allerlei stijlen bij elkaar liggen, kijk welke stijl je al-over het meeste aanspreekt, past bij je huis de lichtinval maar ook de spullen die je al hebt.

 

Plak nu je favoriete stijl met de foto’s van het vertrek op een mood board, (stuk karton) neem afstand en laat het op je inwerken. Als het na verloop van tijd nog steeds bevalt dan heb je met grote waarschijnlijkheid je favoriete woonstijl gevonden. 

 

Stap 5. Aan het werk.

Pak je telefoon en maak een afbeelding van je mood board (of neem het bord mee) zodat je het altijd bij de hand hebt, een lijstje die je kan afvinken werkt ook. Dit gaat je helpen bij de keuzes die je wilt maken.

 

Wees streng voor jezelf houd vast aan je gekozen woonstijl en kleuren.S succes en plezier met het inrichten van je woonsmaak. 

 

O ja, dit kan je natuurlijk ook toepassen in je kledingkast, met één verschil in kleding ga je van een basis outfit uit.

 


Meer inspiratie? 

 

Download dan het gratis (niets verplicht!) E-book met negen woonstijlen en voorbeelden  van Scandinavisch tot retro, eclectisch, industrieel, new classic en meer. 

Download
Style guide .pdf
Adobe Acrobat document 5.6 MB

Commentaren: 0