Zo maak je optimaal gebruik van je woonkamer


Relaxen, ontvangen, spelen, werken en eten, als er één ruimte is in huis waar alles gebeurt is dat wel de woonkamer. Daarom is het niet onbelangrijk dat die ruimte goed is ingericht, zodat het optimaal wordt gebruikt maar hoe doe je dat? Want de realiteit is dat het grootste object: de zithoek, maar op één of hooguit twee plekken in de kamer kan staan.

Het goede nieuws is dat je de opstelling van een bank of fauteuils vaak wél kan veranderen.. Lees verder.

Meten is weten om een goede indruk te krijgen van de omvang.

 Meestal staat de zithoek voor de muur, afhankelijk van de ruimte kan je hier negen verschillende opstellingen mee realiseren.

Leg wat kranten op de vloer of "tape" de gewenste afmeting af. Plannen voor meer zitplaats b.v. van één naar twee banken of anders, neem dit dan mee op de “plattegrond”.

 

In de ruimte.

 

Als de ruimte het toelaat kan je een bank (of twee banken rug aan rug) ook in de ruimte plaatsen. Let op dat de "routing" naar deuren en meer vrij moet blijven, dit is bepalend waar je wat kunt plaatsen.

Schuiven maar! 10 meubel opstellingen voor de woonkamer


Eén lange bank of twee banken (2- 3- of 4 zit) met /of fauteuils of hocker is de meest flexibele opstelling, je kan ermee schuiven of aanpassen aan een veranderde omgeving zoals de afbeeldingen laten zien. Een grote hoek of lounge bank neemt meer ruimte en kan vaak maar op één plek staan.

 

Languit ontspannen? Schuif een hocker (poef) tegen de bank, de afmeting van de Soho hockers passen aangeschoven bij de Soho banken (afmeting zitkussens) zodat het mooi aansluit, ook inzetbaar als extra zitplaats, vraag ons ernaar.

Hoe je het ook indeelt, houd rekening dat je een logische routing (loop ruimte) in de kamer overhoud om te lopen van A naar B en voor deuren e.d.  

Niets vervelender als je constant overal omheen moet lopen of je stoot aan van alles en nog wat. 

Zet de kamer daarom niet vol met kleine meubels hoe leuk ze ook zijn, maar kies voor een aantal grote meubels dit geeft meer rust, ruimte en overzicht. 

Probeer eens een opstelling die wat meer intimiteit en geborgenheid geeft, en het gesprek aanmoedigt tussen iedereen die erin zit. Of weg van het centraal stellen van de tv in de woonkamer. Bevalt het niet, dan is het zo weer terug veranderd.


Misschien vind je dit ook interessant.


Meest gekozen muurverf 

Als vernieuwen even geen optie is

Kleur trends banken

Dit kan je allemaal met de ruimte achter je bank.


Reactie schrijven

Commentaren: 0