Soest heeft nog meer te bieden

Winkelen en een dagje uit, door de bossen wandelen, de duinen in of mijmeren aan de rivier de Eem, in Soest kan het allemaal. 

vvv soest
Zoals de soester duinen, het grootste stuifzandgebied van de provincie Utrecht.

SOEST

vvv soest
Oud Soest

Aan de rand van het nationale park Utrechtse Heuvelrug  en gelegen tussen Utrecht, Amersfoort en Hilversum, vind je als een oase van rust Soest-  Soestduinen en Soesterberg. Wandel of fiets door bossen, polders, heide en duinen. Is één dag niet genoeg? Blijf overnachten, want er valt nog veel meer te beleven.

 

One of the charms of Soest is the combination of woods, dunes, polder land, and the river Eem. It's a wonderful setting for a weekend getaway or even a longer stay, and it's just a 25-minute drive from the capital cities of Amsterdam and Utrecht! Stay in Soest and visit the capitals – you are more than welcome!

 

ZIEN

vvv soest
Paleis Soestdijk

Om de "hoek" van de woonwinkel ligt Paleis Soestdijk. Tegenwoordig bekent als royal park Soestdijk maak een wandeling in de tuin met zijn eeuwenoude bomen. Recht tegenover Paleis Soestdijk, aan het einde van de 'Koningslaan' in het bos, kun je zo naar de naald van Naald van Waterloo wandelen. 

 

Dorp De Lage Vuursche 

Het dorpje met 'Anton-Pieck-achtige' sfeer vlakbij Soest trekt meer dan twee miljoen bezoekers per jaar, en is sinds februari 2014 de thuisbasis van Prinses Beatrix. Daarnaast zijn de pannenkoeken restaurants erg in trek.

Op de website van Uit in Soest vind je nog meer tips.

DOEN

vvv soest
Natuur Soest

Verken de omgeving van Soest vanaf de rivier de Eem. Via de rivier de Eem kun je in iets meer dan anderhalf uur varen naar het Eemmeer of de stad Amersfoort. Onderweg passeer je Baarn, Eemnes en Eemdijk voordat je aankomt in Spakenburg of Huizen. Je kunt er ook voor kiezen om met je fiets op de fietsboot te stappen. Buitenplaats kasteel Groeneveld bevindt zich net buiten Soest, in Baarn. Hier kun je wandelen of fietsen op het landgoed en een kijkje nemen bij de boerderijwinkel Hoeve Ravenstein. Iedere tweede zondag van de maand wordt er op het landgoed de trotsmarkt gehouden, waar je kunt rondneuzen en proeven zeker een bezoekje waard.

 


Bekijk de beelden


Kim Lian over de Soester duinen

Herman van Veen over natuurpark De Pals

Wilfred Genee en Nico de Haan- rondje Soest 


Polder landschap

Stelling korenmolen De Windhond 

 

Rivier de EemSoest- Soesterberg- Soestduinen

De gemeente Soest- Soesterberg- Soestduinen telt 47.423 inwoners en heeft een oppervlakte van 46,43 km². Soest, Soesterberg en Soestduinen zijn rijk aan duinen, bossen, heide en weilanden, Soest ligt dicht tegen Baarn, Lage Vuursche en de snelweg  A1 richting Amsterdam- Apeldoorn aan

en de N243 richting Utrecht.