Een bank is zoveel meer dan


 

Het is de plek om te luieren, eten, werken, knuffelen, lezen

of tv kijken, alleen of met het gezin.

Kortom een multifunctionele plek die 365 dagen per jaar intensief wordt gebruikt. 

Daarom zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, naast het mooie uiterlijk, lees de tips.

 

hoes banken van Soren Lund
Soren Lund hoesbank
Soho company hoesbank
Soho company hoesbank

Lees eerst even deze  tips voor je een nieuw bankstel koopt.


TIP 1. Te beginnen bij de afmeting

Word het een 3 of 4 zit-bank, wil je een rechte bank met fauteuils, of een elementen bank, en ja wat voor kleur en materiaal? Standaard afmetingen van banken zijn er eigenlijk niet, daarom hebben we het meestal over 2- 3 of 4- zits banken, daar zitten nog wat halfjes tussen. Naast een hoek- lounge, elementen of standaard bank kan je ook nog kiezen voor een fauteuil of een hocker, om de zithoek compleet te maken. De keuze hierin hangt af van je persoonlijke voorkeur, ruimte, en de samenstelling van je gezin.

 

TIP 2. Meten is weten

Banken lijken in de winkel kleiner dan dat ze in je woonkamer staan. Om een goede inschatting te maken van de omvang en afmeting, kan je een paar kranten op de grond neerleggen in de afmeting van de bank/ zithoek.

 

TIP 3. Niet onbelangrijk comfort

Een bank moet er goed uit zien daar zijn we het allemaal over eens, maar het belangrijkste is toch het zitcomfort.

 

Na een lange werkdag is er niets prettiger dan bijkomen op je eigen bank.

 

 

bankstel met hoes
Na een drukke werkdag bijkomen op een comfortabele bank

TIP 4. Gebruiks gemak

Behalve het uiterlijk, afmeting en comfort, is het materiaal de ‘stoffering’ van de bank iets om over na te denken, je maakt er wel dagelijks gebruik van. Stof of leer, synthetisch of puur natuur alles 'verschiet' in direct zonlicht, donkere kleuren sneller. Niet zo gek, als je bedenkt dat je huid na een uurtje in het zonlicht al verkleurt. Zorg dus voor een goede zonwering of, kies voor een lichte bekleding of hoes.

 

TIP 5. Constructie

De dragende delen van het frame van een goed gemaakte bank zijn van beukenhout of metaal. Spaanplaat word ook wel toegepast dit is minder stevig en voordeliger.

 

bankstel met hoes

 

 

TIP 6. De binnenkant

In de meeste banken zitten singels of no- sag. Singels zijn heel sterke elastieken banden in de lengte van de bank.

 

No-sag veren zijn stalen golvende veren die met een machine in de diepte van de zitting zijn gezet. No- sag vering is kwalitatief beter.

 

TIP 7. Probeer de bank

Leuke bank op internet gezien ga altijd proef zitten. Heeft de online winkel geen offline (stenen) locatie, dan is het lastig voor te stellen hoe het eruit komt te zien. Of het past, door lift, entree en meer, en of het beantwoord aan je zit wensen. Bij online aankopen kunnen je zintuigen helaas maar beperkt worden ingezet.

 

Wat is er nu fijner dan echt contact met iemand die betrokken naar je luistert, advies geeft en je helpt bij het maken van je keuze?

 

TIP 8. Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Het is heel verleidelijk om budget items te kopen, maar eenmaal in huis kan een alternatieve aankoop tegenvallen.

De teleurstelling kan zo'n dagelijkse ergernis worden dat je later alsnog voor de eerste keus gaat, en dat is zonde van de gemaakte investering.

Een klant die vervanging zocht voor haar huidige zitbank formuleerde dit heel treffend:  "Ik baal er zo van, als ik elke ochtend die miskoop in de kamer zie staan! En dat allemaal, omdat ik overstag ben gegaan voor een voordeliger alternatief. "

 


bankstel met hoes
Hoes bank Soho Company
reinigbare hoesbanken van Soho company
Wassen schone bank, dat wil jij toch ook ?
bankstel met hoes
Hoes bank Soren Lund

 

TIP 9. Een goede bank verslijt je niet één-twee-drie, uitzonderingen daargelaten.

Helaas gaat dit niet op voor de bekleding van een bank.  Onder invloed van zon, vuil en gebruik is de bekleding sneller versleten en aan vervanging toe. Is het bankstel vast gestoffeerd dan zit er vaak niets anders op dan de bank te vervangen. Herstofferen is een optie, maar zeker niet voordeliger i.v.m. hoeveelheid stof én arbeid.

 

Heeft de bank een hoes dan kan je deze afwisselen/wassen of vervangen, hierdoor heeft een hoesbank een langere levensduur (denk aan twee paar schoenen :-). Het vervangen van een hoes is voordeliger dan de aankoop van een kwalitatief gelijkwaardige 'nieuwe' bank.

 

Meten is weten

Vergeet vooral niet te meten of de bank in de lift, door de deur en meer kan, en of je de draai kunt maken in een smalle gang, de meeste bezorgers leveren op straat niveau. Het zou heel zuur zijn als je mooie nieuwe bank strand voor de voordeur of erger op straat.

 


Volgende artikel van woonnieuws en weetjesWeet je iemand voor wie dit ook interessant is? Deel het in je netwerk op social media met de knoppen hieronder.