Tapijt, kamerbreed of als groot vloerkleed


Nu we de thermostaat wat lager zetten, wil je voor sommige vertrekken meer comfort en warmte tegen optrekkende kou, zoals in de woon of slaapkamer. 

 

Het grote voordeel van tapijt is dat het goed isolerend werkt en de akoestiek enorm verbetert. Ook interieur professionals maken steeds meer gebruik van kamerbreed tapijt, niet zo gek want het tilt meteen elk vertrek naar een weelderig niveau, alsof je een luxe hotelkamer binnenstapt. En de mogelijkheden in kleur, smaak en stijl zijn eindeloos. Variërend van luxe wollen tapijten en dessins, motieven en kleuren, tot minimalistische, rustieke en natuurlijke tapijten. 

Kamerbreed tapijt is dan ook de vloer die we een comeback zien maken.


Tapijt vormt een sfeervolle luxe basis, die alles samenbrengt, ook blote voeten zijn er dol op.

 

Tapijt 'aardt' je krijgt meteen een geborgen gevoel, zodra je binnenkomt, geeft een luxe uitstraling en een behaaglijk gevoel onder je voeten, voegt kleur en textuur toe, en verbind daardoor de andere elementen in de ruimte. Maar wist je dat tapijt ook nog eens super praktisch is? Het houdt namelijk warmte veel langer vast, wat weer energiebesparend is. En die kleine stofdeeltjes die normaal door de lucht dwarrelen? Die blijven gewoon netjes in de vezels van het tapijt hangen, waardoor de lucht in huis een stuk schoner blijft. 

Juist daarom is tapijt anti- allergisch eenvoudig in onderhoud en vuil werend behandeld (denk aan het impregneren van stoffen) waardoor vuil zich minder snel hecht aan de vezels. Bovendien is het stukken hygiënischer en fijner voor je voeten om je schoenen bij de deur achter te laten. 

Als je overweegt om het kale koude vloerleven op te geven, ga dan voor comfort en een aangename warmte van muur tot muur.. 

 


"We willen het vooral aangenamer hebben, met blote voeten lopen over een zacht en warm tapijt

en ons vooral nergens zorgen over maken".

De voordelen van tapijt op de trap.


Tekst loopt door onder de afbeelding.

Gerealiseerd project: trappenhuis met tapijt verwerkt

als loper. Desso Art Deco.

Je staat er niet zo bij stil, maar een trap met over- zet- treden, een geschilderde trap of ander glad materiaal kan een gevaarlijke glijbaan zijn voor mens en dier. 

 

Een antislip laag om dit te voorkomen geeft een realistische kans op

er- over- struikelen met nare gevolgen. Daarom is het zo belangrijk om naast een trapleuning en goede verlichting te zorgen voor een antislip laag. En laten we eerlijk zijn, tapijt is daarvoor gewoon de beste en meest betaalbare optie. Het geeft niet alleen extra grip, maar het voegt ook nog eens kleur toe aan een anders sombere entree. Een ander voordeel is dat tapijt weinig onderhoud vraagt omdat het niet 'wolk' in de hoeken zoals op een gladde trap. En laten we het geluid van "trapverkeer" niet vergeten, tapijt dempt geluid van trapverkeer. Zeker met kinderen in huis wel zo prettig, voor de rust in huis, en die van de buren.

 

 

 

"Wedden dat je niet meer uitglijdt, en de rust weer terugkeert in huis? " 

 


TIP: Neem in je beslissing mee waar de ruimte voor gebruikt wordt. Een hal of trap zijn plekken waar veel mensen komen, dus een makkelijk te onderhouden compacte (wol of ander materiaal) lus of een slijtvaste, strak geweven bouclé ( b.v. met sisal look) ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook praktisch en veilig. In de slaap- of woonkamer wil je misschien liever een zachter- hoger tapijt van wol of synthetisch materiaal. Loop eens naar binnen, om te kijken, voelen en advies wat de beste keuze is voor elk vertrek. 

 

De beste volgorde


Tekst loopt door onder de afbeelding.

Kijken, voelen en vergelijken.

 

Neem de favoriete stalen wel even mee naar huis zodat je zeker weet dat het bij dag- en kunstlicht thuis goed op kleurt én past. Kies je voor kamerbreed op de vloer of trap, geen zorgen over de onrust en de rommel, want we willen dat je meteen kan genieten, ruimen alles op en pakken als het nodig is ook nog even de stofzuiger.


 

Weet je, dat bijna iedereen in de winkel met de handen wil voelen aan tapijt? Best gek eigenlijk als je bedenkt dat je op je voeten loopt en niet op je handen. Dus; doe gerust je schoenen even uit om te voelen of het aangenaam genoeg is.

Goed onderhoud voor lang plezier


De grootste vijand van álle vloeren hard of zacht, is zand.

 

Regelmatig stofzuigen (jawel..) is dé oplossing. Ook een schoon- loop- mat "neem wel een redelijk formaat" vangt vuil en vocht op voor je het huis binnenkomt. Want er zijn veel leukere dingen te doen dan schoonmaken. En dat een mat niet altijd lelijk en saai hoeft te zijn laten we graag zien.

Neem dit ook even door...


"Kom eens kijken naar de mogelijkheden voor een sfeervolle zithoek én warme voeten zeker nu"


HOME