Leuk dat je meer wilt weten


 

De woonwinkel in Soest is de derde generatie "van Soest" in het 'vak'. Grootvader in Hilversum, vader in Amersfoort, en Ben is in de jaren '70 uitgeweken naar Soest.  

 

Ben; "Ik ben erin gerold, maar dat is logisch als je tussen de tapijt 'rollen' bent opgegroeid. Na een paar jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, begon het toch te kriebelen om voor mezelf te beginnen, en dat werd Soest.

Dezelfde achternaam was niet de aanzet dát was de liefde, Martje komt uit Soest".

 

 

98 jaar van Soest "over de vloer" K.v.K.
98 jaar van Soest "over de vloer" K.v.K.

Unieke formule hoes banken- fauteuils en stoelen in 360 kleurvariaties.


Martje van Soest :  In de jaren tachtig vorige eeuw...waren wij op zoek naar een zithoek voor ons gezin; vier kinderen en wat "harige" vriendjes. Het toeval wilde dat we via-via, kennis maakten met een agentuur die banken uit Italië importeerde met afneembare hoes bekleding.

In Italië toen heel gewoon voor ons toen nieuw, naast mooi en comfortabel was de hoesbekleding van de banken wasbaar en verwisselbaar! We waren natuurlijk meteen om het was de perfecte oplossing. Tja, en omdat er toch een reinigbare hoes om de bank zat werden het witte hoezen, omdat het kon. Geen minuut spijt van gehad hoor, er staat nog steeds een lichte zithoek met hoes in huis.

 

Duurzaam was toen, nog gewoon een woord in de dikke van Dale..


 Ons gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!
Ons gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!

Die zithoek (foto) heeft met glans de "kleuter- puber- test" doorstaan. Enthousiast geworden over het hoes gemak, is toen het idee ontstaan om te specialiseren in banken en fauteuils met  vernieuw en wasbare losse hoezen, dit gemak gun je iedereen met een gezin.

Bovendien is het 'duurzamer' dan een vast beklede bank, niet alleen voor die betere planeet maar óók voor het budget op de lange termijn.


Zo gezegd zo gedaan


Rechtstreeks van de fabrikant: Soho Company hoes meubels van Nederlandse bodem en Soren Lund uit Denemarken.

De één comfy en de ander voor de liefhebber van strakker Scandinavisch design. Met keuze uit 360 hoes kleuren de favoriete kleur is er dus altijd bij, juist dát en het vernieuwen van de hoes is redelijk uniek.

Het toeval wil dat..

In dezelfde periode jaren '80, één van Ikea's ontwerpers een bank had die volledig was geruïneerd door zijn kinderen (herkenbaar..) Dit bracht hem op het idee om een echte kind- bestendige bank te ontwerpen, de inmiddels iconische  'Klippan bank'. 

Natuurlijk moest zo'n bank ook bestand zijn tegen morsen en andere gevaren. Daarom werd de Klippan bank uitgerust met een vervangbare losse hoes, die bovendien vele wasbeurten moest kunnen doorstaan.

Bron: Wikipedia.

Nieuwe hoes andere bank, je zit nergens meer aan vast


Tweede leven hoes bank
Tweede leven hoes bank

Inmiddels staat er alweer jaren een andere zithoek met hoes bij ons thuis, Die eerste  Italiaanse hoesbanken kregen een 'tweede leven' in de studentenkamer van de zoons.

Nieuwe hoes erover en een hoes bank van goede kwaliteit kan weer jaren mee. 

 

Wij zijn nog steeds enthousiast, en willen niet anders meer, het is echt ideaal én zorgeloos.

 

Jij straks ook?