Leuk, dat je meer wilt weten


 

De woonwinkel in Soest is de derde generatie van Soest in het 'vak'.

Grootvader in Hilversum, vader in Amersfoort, en Ben is in de jaren '70 uitgeweken naar Soest.  

 

Ben van Soest; "Ik ben erin gerold, maar dat is logisch als je tussen de tapijt 'rollen' bent opgegroeid. Na een paar jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, begon het toch te kriebelen om voor mezelf te beginnen, dat werd Soest. Dezelfde achternaam was niet de aanzet dát was liefde, Martje komt uit Soest".

 

 

99 jaar van Soest "over de vloer" K.v.K.
99 jaar van Soest "over de vloer" K.v.K.

Unieke formule hoes banken- fauteuils en stoelen in 360 kleurvariaties.


Martje van Soest : In de jaren tachtig vorige eeuw waren wij op zoek naar een zithoek voor ons gezin. Per toeval (internet stond nog in de kinderschoenen) kwamen we in contact met een agentuur die banken met afneembare hoes bekleding uit Italië importeerde. 

Voor ons toen onbekend, maar in Italië al heel gewoon. Naast goede kwaliteit, mooi én comfortabel, waren de hoezen van de banken reinigbaar en verwisselbaar! Enthousiast over dit gemak zagen we meteen de voordelen voor ons gezin. Het werden witte hoezen geen minuut spijt van gehad hoor, er staan nog steeds twee lichte banken met hoes in huis.

 

Duurzaam was toen, nog gewoon een woord in de Dikke Van Dale..


 Ons gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!

De Italiaanse banken (afbeelding) hebben met glans de "kleuter- puber- test" van ons gezin doorstaan. Het was de aanzet om te specialiseren in banken met afneembare hoes, dit zorgeloze gemak gun je iedereen. 

Het is niet alleen- en daar is het woord weer, "duurzamer" dan een vast beklede bank, je zit ook niet meer jaren vast aan een vervuilde, verschoten of gedateerde kleur bank.

 

Reinigen, wisselen, of trek je bank een gloednieuwe hoes aan in je favoriete kleur, het kan allemaal. 


Zo gezegd zo gedaan, uit Nederland en Europa

Rechtstreeks van de fabrikant: hoesbank Butterfly Italië, Soho Company lokaal Nederland en Soren Lund Denemarken. De één comfy, de andere voor  liefhebbers van Scandinavisch of elegant Italiaans design. De hoezen zijn leverbaar in 360 kleuren de favoriete kleur is er altijd bij, dát en de mogelijkheid om de hoes te vernieuwen, is redelijk uniek. En ook betaalbaar, zo heb je al een complete bank incl. hoes voor € 2299.- Een bank met reinigbare hoes bekleding is niet duurder dan een gemiddeld kwaliteitsmerk met vaste bekleding, maar wel duurzamer want het gaat veel langer mee. 

Het toeval wil dat..

In dezelfde periode jaren '80, één van Ikea's ontwerpers een bank had die volledig was geruïneerd door zijn kinderen, herkenbaar? Dit bracht hem op het idee om een echte kind- bestendige bank te ontwerpen, de inmiddels iconische  'Klippan bank'. Natuurlijk moest zo'n bank ook bestand zijn tegen morsen en andere gevaren. Daarom werd de Klippan bank uitgerust met een vervangbare losse hoes, die bovendien vele wasbeurten moest kunnen doorstaan. Bron: Wikipedia.

Andere hoes nieuwe bank, je zit nergens meer aan vast


Tweede leven hoes bank
Tweede leven hoes bank

Inmiddels staat er alweer jaren een andere zithoek met hoes bij ons thuis, Die eerste Italiaanse hoesbanken kregen een 'tweede leven' bij studerende kinderen. Nieuwe hoes erover en een hoes bank van goede kwaliteit kan weer jaren mee. 

 

Wij zijn nog steeds enthousiast, en willen niet anders meer, het is echt ideaal én zorgeloos.

 

Jij straks ook?

 

 


Waar een vast beklede bank gemiddeld 8 jaar meegaat, gaan deze hoesbanken 15 jaar of langer mee*. Dankzij het tijdloze uiterlijk, degelijk interieur, én de mogelijkheid van reinigen of vernieuwen van de afneembare hoes bekleding.

* Klanten die na 12 tot 15 jaar weer een nieuwe hoes bestellen!