Leuk dat je interesse hebt


 

De woonwinkel in Soest is de derde generatie in het "vak". Grootvader in Hilversum, vader in Amersfoort, en Ben is in de jaren '70 uitgeweken naar Soest.  

 

Ben van Soest "Ik ben erin gerold, maar dat is logisch als je tussen de tapijt 'rollen' bent opgegroeid. Na een paar jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, begon het toch te kriebelen om voor mezelf te beginnen, en dat werd Soest.

Dezelfde achternaam was niet de aanzet dát was de liefde, Martje komt uit Soest".

 

 


Specialisatie hoes meubels


Martje van Soest :   " In de jaren tachtig (vorige eeuw) waren wij op zoek naar een zithoek voor ons gezin; vier kinderen en wat "harige" vriendjes. Alsof het zo moest zijn, ontdekten we per toeval een fabrikant die meubels met hoes uit Italië importeerde. Voor ons toen nieuw maar in Italië heel gewoon. Naast mooi, kon de hoes gereinigd, of vernieuwd, het was dé oplossing we waren meteen om. Tja, en omdat er toch een reinigbare hoesbekleding om de bank zat, werden het witte hoezen, omdat het kon. Geen minuut spijt van gehad hoor, er staat nog steeds een lichte zithoek met hoes in huis ".

 

Duurzaam was toen, nog gewoon een woord in de dikke van Dale


 Gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!
Gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!

Die zithoek (foto) heeft met glans de "kleuter- puber - test" doorstaan. 

 

Martje: "Enthousiast over het hoes gemak, 'dit wil toch iedereen? '

Besloten we om het roer om te gooien en te specialiseren in 'duurzame' zit meubels met hoes. Die ommezwaai was best lastig de schoorsteen moet roken, maar het voelde ontzettend goed en nog steeds". 


Zo gezegd zo gedaan


Rechtstreeks van de fabrikant, Soho Company hoes meubels van Nederlandse bodem en Soren Lund uit Denemarken.

De één comfy en de ander voor de liefhebber van strakker Scandinavisch design. Met een keuze uit 360 hoes kleuren de favoriete kleur is er dus altijd bij en juist dat: is redelijk uniek.

Noem het toeval


In dezelfde periode jaren '80, had één van Ikea's ontwerpers een bank die volledig was geruïneerd door zijn kinderen (wat herkenbaar ). Dit bracht hem op het idee om een echte kind-bestendige bank te ontwerpen, de inmiddels iconische  'Klippan bank'. Natuurlijk moest zo'n bank ook bestand zijn tegen morsen en andere gevaren. Daarom werd de Klippan bank uitgerust met een vervangbare losse hoes, die bovendien vele wasbeurten moest kunnen doorstaan.

Bron: Wikipedia.

 

 

Nieuwe hoes andere bank


Inmiddels staat er al weer jaren een tweede zithoek met jawel;  lichte hoezen in onze woonkamer. 

 

Die tegenwoordig gewoon te koop zijn in Nederland én ruim 25 jaar in de woonwinkel in Soest of online. We mogen nu naar alle windhoeken van Nederland rijden om de hoes meubels te plaatsen, dat is bijzonder en zijn we best trots op. 

Zithoek nu
Zithoek nu

Die eerste hoesbanken hebben een tweede leven gekregen in de studentenkamers van

onze zoons. Nieuwe hoes erover en een hoes bank van goede kwaliteit kan weer jaren mee.

Als dát niet duurzaam is.

 

Wij zijn nog steeds enthousiast, en willen niet anders meer, het is echt ideaal én zorgeloos.

 

Jij straks ook?