Leuk dat je interesse hebt


 

De woonwinkel in Soest is de derde generatie in het "vak". Grootvader in Hilversum, vader in Amersfoort, en Ben is in de jaren '70 uitgeweken naar Soest.  

 

Ben van Soest "Ik ben erin gerold, maar dat is logisch als je tussen de tapijt 'rollen' bent opgegroeid. Na een paar jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, begon het toch te kriebelen om voor mezelf te beginnen, en dat werd Soest.

Dezelfde achternaam was niet de aanzet dát was de liefde, Martje komt uit Soest".

 

 

Kamer van Koophandel
Kamer van Koophandel

Unieke formule hoes banken- fauteuils en stoelen in 360 kleurvariaties.


Martje van Soest :  " In de jaren tachtig waren wij op zoek naar een zithoek voor ons gezin; vier kinderen en wat "harige" vriendjes.

Stom toevallig maakten we kennis met iemand die zitmeubels met hoes bekleding uit Italië importeerde, alsof het zo moest zijn!

Voor ons toen nieuw, maar in Italië heel gewoon. Naast mooi en comfortabel konden we de hoes ook reinigen en zelf laten vervangen, het was dé oplossing we waren meteen om. Tja, en omdat er toch een reinigbare hoes om de bank zat, werden het witte hoezen, omdat het kon. Geen minuut spijt van gehad hoor, er staat nog steeds een lichte zithoek met hoes in huis ".

 


 Ons gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!
Ons gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!

Duurzaam was toen nog gewoon een woord in de Dikke van Dale.

Martje: "Die zithoek heeft met glans de "kleuter- puber- test" doorstaan. Enthousiast geworden over het hoes gemak, zijn we ons gaan specialiseren in zit meubels met hoes: "dit wil iedereen toch"Het is makkelijk, zorgeloos en écht duurzaam, niet alleen voor die betere planeet maar óók voor het budget op de lange termijn.


Zo gezegd zo gedaan


Rechtstreeks van de fabrikant: Soho Company hoes meubels van Nederlandse bodem en Soren Lund uit Denemarken.

De één comfy en de ander voor de liefhebber van strakker Scandinavisch design. Met een keuze uit 360 hoes kleuren de favoriete kleur is er dus altijd bij, juist dát is redelijk uniek.

Noem het toeval maar..


In dezelfde periode jaren '80, had één van Ikea's ontwerpers een bank die volledig was geruïneerd door zijn kinderen (herkenbaar ..). Dit bracht hem op het idee om een echte kind-bestendige bank te ontwerpen, de inmiddels iconische  'Klippan bank'. Natuurlijk moest zo'n bank ook bestand zijn tegen morsen en andere gevaren. Daarom werd de Klippan bank uitgerust met een vervangbare losse hoes, die bovendien vele wasbeurten moest kunnen doorstaan.

Bron: Wikipedia.

 

 

Nieuwe hoes andere bank


Inmiddels staat er al weer jaren een tweede zithoek met lichte hoezen in onze woonkamer. 

Die tegenwoordig gewoon te koop zijn in Nederland én ruim 25 jaar in de woonwinkel in Soest of online. We rijden naar alle windhoeken van Nederland om de hoes meubels te plaatsen, dat is bijzonder en zijn we best trots op. 

Zithoek nu
Zithoek nu

Die eerste hoesbanken kregen een tweede leven in de studentenkamers van

onze zoons. Nieuwe hoes erover en een hoes bank van goede kwaliteit kan weer jaren mee.

Als dát niet duurzaam is.

 

Wij zijn nog steeds enthousiast, en willen niet anders meer, het is echt ideaal én zorgeloos.

 

Jij straks ook?