Leuk, dat je meer wilt weten


 

De woonwinkel in Soest is de derde generatie van Soest in het 'vak'.

Grootvader in Hilversum, vader in Amersfoort, en Ben is in de jaren '70 uitgeweken naar Soest.  

 

Ben van Soest; "Ik ben erin gerold, maar dat is logisch als je tussen de tapijt 'rollen' bent opgegroeid. Na een paar jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, begon het toch te kriebelen om voor mezelf te beginnen, dat werd Soest. Dezelfde achternaam was niet de aanzet, dát was de liefde Martje komt uit Soest".

 

 

 

 Nu 100 jaar! K.v.K
Nu 100 jaar! K.v.K

Unieke formule, banken- fauteuils en stoelen met reingbare hoesbekleding in 385 kleurvariaties.


Martje van Soest : In de jaren tachtig vorige eeuw waren wij op zoek naar een zithoek die geschikt was voor ons gezin. Per toeval want ja, internet stond nog in de kinderschoenen, kwamen we in contact met een agentuur die banken met afneembare hoes bekleding uit Italië importeerde. 

Voor ons was dat echt nieuw maar in Italië al heel gewoon. Naast goede kwaliteit, mooi én comfortabel, waren de hoezen van de banken reinigbaar en verwisselbaar! Dat was een openbaring voor ons. We waren meteen verkocht wie wil er nou niet een bank die je zo kunt opfrissen? Het werden witte hoezen geen minuut spijt van gehad hoor, er staan nog steeds twee lichte banken met hoes in huis.

 

Duurzaamheid dat was toen, nog gewoon een woord in de Dikke Van Dale..

 Ons gezin toen, ja het is wat veel maar zo ontzettend gezellig!

Nou, die Italiaanse banken hebben de "kleuter- puber- test" van ons gezin doorstaan en met glans overleefd. Dat was voor ons de aanzet om te specialiseren in banken met afneembare hoes, dit zorgeloze gemak gun je toch  iedereen? Het is niet alleen- en daar is het woord weer, "duurzamer" dan een vast beklede bank, je zit ook niet meer jaren vast aan een vervuilde, verschoten of gedateerde kleur bank.

Reinigen, wisselen, of trek je bank een gloednieuwe hoes aan in je favoriete kleur, het kan allemaal. 


Zo gezegd zo gedaan, uit Nederland en Europa

Rechtstreeks van de fabrikant: hoesbank Butterfly Italië, Soho Company Nederland en Soren Lund uit Denemarken. De één comfy, de andere voor  liefhebbers van Scandinavisch of elegant Italiaans design. De hoezen zijn leverbaar in 385 kleuren de favoriet is er dus altijd bij, dát en de mogelijkheid om de hoes te vernieuwen, is redelijk uniek. En ook betaalbaar, zo heb je al een complete bank incl. hoes voor € 2299.- een hoes bank is dus niet prijziger dan een gemiddeld kwaliteitsmerk met vaste bekleding maar.. wel duurzamer want het gaat veel langer mee. 

Het toeval wil dat..

In dezelfde periode jaren '80, één van Ikea's ontwerpers een bank had die volledig was geruïneerd door zijn kinderen, herkenbaar? Dit bracht hem op het idee om een echte kind- bestendige bank te ontwerpen, de inmiddels iconische  'Klippan bank'. Natuurlijk moest zo'n bank ook bestand zijn tegen morsen en andere gevaren. Daarom werd de Klippan bank uitgerust met een vervangbare losse hoes, die bovendien vele wasbeurten moest kunnen doorstaan. Bron: Wikipedia.

Andere hoes nieuwe bank, je zit nergens meer aan vast


Tweede leven hoes bank
Tweede leven hoes bank

Inmiddels staat er alweer jaren een andere zithoek met hoes bij ons thuis, Die eerste Italiaanse hoesbanken kregen een 'tweede leven' bij studerende kinderen. Nieuwe hoes erover en een hoes bank van goede kwaliteit kan weer jaren mee. 

 

Wij zijn nog steeds enthousiast, en willen niet anders meer, het is echt ideaal én zorgeloos.

Jij straks ook?

 

 


Waar een vast beklede bank gemiddeld 8 jaar meegaat, gaan deze hoesbanken 15 jaar en langer mee*. Dankzij het tijdloze uiterlijk, het degelijke interieur, én de mogelijkheid van reinigen of vernieuwen van de afneembare hoes bekleding.

* Klanten die na 12 tot 15 jaar weer een nieuwe hoes bestellen is geen uitzondering.