In de woonwinkel staat duurzaamheid centraal. Die inzet is jaren geleden van start gegaan bij de kern van onze producten, banken met afneembare- reinigbare hoezen, waardoor het eenvoudig is om de stoffering te vernieuwen en de levensduur van de zitbank te verlengen, vervaardigd van natuurlijke en recyclebare materialen.

 

Een belangrijk onderdeel van onze missie is het hergebruik en/of recycling van stoffen en verpakkingsmateriaal om de afvalberg zo klein mogelijk te maken. Daarnaast zorgen we ervoor dat de winkelomgeving buiten (zwerfvuil) altijd schoon is, niet alleen voor het comfort van onze klanten, maar ook om de impact op het milieu te verminderen.

 

Tevens maken we gebruik van papieren winkeltasjes in plaats van plastic. Word de winkel verlicht met energiezuinige Ledverlichting, en we zorgen voor verwarming op basis van zonne-energie.

 

Tot slot nemen we kleine maar belangrijke stappen om energie te besparen, zoals het zoveel mogelijk gesloten houden van de winkeldeur tijdens openingstijden. Deze keuze draagt bij aan een efficiënter gebruik van energie.

 

Samengevat staat onze woonwinkel voor meer dan. We zetten ons in voor een groenere toekomst door bewuste keuzes te maken op het gebied van producten, materialen, recycling, en energiegebruik. Wij geloven dat kleine acties grote veranderingen kunnen teweegbrengen, en streven ernaar om onze klanten een verantwoorde doch fijne winkelervaring te bieden.

 

Ben en Martje van Soest.