Vintage of gebruikte bank op de kop getikt?


Bron afbeelding Catawiki

Dan wil je dit beslist meteen doen, goed schoonmaken of als je handig bent opnieuw bekleden. 

 

Want vaak is de nieuwe- oude aanwinst vervuild, zitten er vlekken op en ruikt het muffig. Opnieuw laten bekleden is kostbaar (stof en arbeid) en dat was vast niet de insteek toen je hem voor een zacht prijsje op de kop tikte. Eerst maar eens goed schoonmaken dan?


Wat heb je nodig?

Volg deze stappen voor je er op gaat zitten


- Stofzuiger

 

- Witte micro vezeldoek of oude lichte handdoek

 

- Schoonmaakazijn (verwijderd ook meteen vieze luchtjes).

 

- Voor hardnekkige vlekken: James vlekkenwonder

 

- Emmer schoon lauw water

 

- Droge schone witte doeken of oude handdoeken

 

- Planten spuit

 

 Pak de stofzuiger met borstel mondstukje, haal e.v.t. losse kussens van de bank en verwijder de 'verassingen' die je tegenkomt. 

 Vul de planten spuit met lauw water en schoonmaakazijn en behandel eerst de vlekken, gaan ze er niet helemaal uit, dan kan je dit later nog eens proberen. 

#  Spuit nu de hele bank in met het azijn mengsel en laat het even intrekken, wrijf het daarna af met droge handdoek/vezeldoekje.

#  Als het goed is zie je nu vuil op de hand doek (vandaar wit) herhaal dit net zolang tot het doekje geen vuil meer opneemt.

 Laten drogen en e.v.t. ventileren voor het vocht, ben je nog niet tevreden met het resultaat? Je kan het altijd herhalen tot je tevreden bent. Vlekken die er niet zijn uitgegaan inspuiten met pure azijn of met James Vlekkenwonder, dit spulletje ontkleurt de vlek, als je geluk hebt in één keer anders een paar herhalen.


Gebruik geen schoonmaak of huismiddeltjes waar zeep in zit, de zeepresten die achterblijven trekken sneller vuil aan. Of wat uitbijt, zoals zout en b.v. Vanisch.

 

Pff.. geen zin in dat gedoe.. 

Of niet tevreden met het resultaat? Je kan het ook uitbesteden, of denk eens aan een bank met hoesbekleding (30 graden wassen of laten reinigen) over vlekken en vuil hoef je dan nooit meer in te zitten. En als je bent uitgekeken op de kleur, wissel je gewoon van hoes hoe fijn is dat?


Reactie schrijven

Commentaren: 0