Wonen in een zeecontainer

Betaalbaar bouwen en wonen met minder vierkante meters.

Googelde je een paar geleden op containerwoning kwam je vooral op buitenlandse sites terecht, nu zie je ook in Nederland mooie initiatieven langskomen. Het is betaalbaar, duurzaam, simpel en flexibel, want probeer maar eens een "gewone' woning te realiseren binnen enkele weken, laat staan te verplaatsen. 

 Met een afwerking van hout zie je niet meer dat het een zeecontainer is.
Met een afwerking van hout zie je niet meer dat het een zeecontainer is.

De toekomst is flexibel wonen.

Containers kunnen in de fabriek vanaf ontwerp worden voorbereid en vervolgens gemakkelijk over de hele wereld vervoerd worden, via schip, trein of vrachtwagen. Omdat een container zelfdragend is en erg sterk, heb je geen traditionele fundering nodig.


Verplaatsbare woning lancet living
Verplaatsbare woning lancet living

Nu nog de overheid zover zien te krijgen dat hier flexibeler mee word omgegaan. 

Flexibele verplaatsbare woningen zijn de oplossing voor de krapte op de woningmarkt en bovendien geschikt voor veel doeleinden, ze geven betaalbare huisvesting, en kunnen custom- made worden geproduceerd, een win-win situatie als je het mij vraagt.

 

Lees verder voor nog meer mooie initiatieven..


Verplaatsbare woningen op texel.

Op Texel is  'Buurtskap De Tuunen" gerealiseerd voor mensen die anders willen wonen. Delen, samen werken en niet vereenzamen in een groene omgeving met de natuur én de zee dichtbij. Joh, zet mij hier maar neer! Samen een grote (moes) tuin, en een kleine privé tuin. Parkeren doe je uit het zicht, je schuur en erf die deel je, want dat is de sociale insteek. 

 

Scandinavisch wonen in Nederland.

Op een half uur van Amsterdam en Utrecht ligt Eco dorp Bolderburen.

De boeken Bolderburen en Michiel van de Hazelhoeve dienden als inspiratie voor het ontwerp van dit dorp in Oosterwold (Flevoland): een kleine gemeenschap midden in het groen.

 

De ontwerpers (Kvist) hebben goed gekeken hoe zij zelf het liefst zouden wonen: Autovrij zodat kinderen voor de deur kunnen spelen met de focus op gemeenschapsgevoel. En met een enorme gezamenlijke binnentuin en mogelijkheid tot het verbouwen van eigen eten in moes- en kruidentuin. De gezamenlijke buitensauna maakt het Zweedse gemeenschapsgevoel compleet.

Ecodorp polderburen.  bron: paradijsvogels

Meer Eco dorpen vind je hier.

Boklok het bouwconcept van het Zweedse bouwbedrijf Skanska en Ikea gaan nu ook buiten Scandinavië betaalbare huizen bouwen.

 

BoKlok (Zweeds voor "Woon verstandig" ) voorziet in woningen voornamelijk van hout, voor mensen met inkomens tussen de 20.000 en 40.000 euro per jaar. Eindelijk betaalbare huizen voor starters. Helaas alleen nog in Zweden, Noorwegen, Finland en de UK. Hopelijk komt het module bouwconcept snel naar Nederland.

Lees verder want dat is ook heel interessant..

 

Wonen op het platteland met erfdelen. 

De verwachting is dat een derde van alle boeren de komende jaren stopt door vergrijzing, geen opvolging en sanering (overheid), zij zijn dolblij als ze hun erf kunnen verkopen.

Tegelijkertijd is er een tekort aan woningen en een stijgende belangstelling om op het platteland te wonen. Het is gezonder en mooier wonen, (mits je buren geen giftige landbouwstoffen gebruiken natuurlijk). Je kan een moestuin beginnen, dieren houden, en gezonde lucht inademen. Ook op het platteland is glasvezel waardoor je makkelijk thuis kan werken. De oplossing is simpel "erfdelen" ook geïnteresseerd of meer weten?  Meld je dan aan via deze website.

 

Samen-wonen rond een erf in kleinschalige energie- en CO2 neutrale woningen of appartementen en gezamenlijk gebruik van de boerderij. Wie wil dit nu niet?

Illustratie Stephanie.A.Heckman.Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.