Als je dit leest!

Corona virus
Schoenen uit op de mat bij de deur

Steeds vaker word aan de deur gevraagd of je je schoenen uit wilt doen...

 

Op het platteland en in Scandinavische, oosterse en mediterrane culturen heel gewoon, maar voor de meeste Nederlanders nog wat ongemakkelijk en incompleet met de ietwat oude sokken, als je dat had geweten.. Zeker een nieuwe vloer, want waarom zou je anders je schoenen uit moeten doen? 

Nou, niet alleen ter bescherming van een harde of zachte vloer, het heeft ook voordelen voor de gezondheid. 

We lopen met onze schoenen op plekken vol bacteriebroedplaatsen als openbare ruimtes,  stilstaand water, meststoffen en als het tegenzit dierlijke uitwerpselen. Jakkes, toch maar die schoenen uit dan? Of want dat is wat wetenschappers aanraden: regelmatig je schoenen wassen, joh, die hebben zeker geen leren schoenen in de kast staan. 🙄

 

Er is dus wat voor te zeggen, het is misschien wat ongemakkelijk om gasten te vragen de schoenen uit te doen, maar een stuk hygiënischer.

Meld vooraf dat ze meer dan welkom zijn, en dat je het op prijs stelt als de schoenen bij de deur uitgaan zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Mogelijk nemen ze zelf eigen 'huisschoenen" mee, of bied je gasten speciale (wasbare) slofjes of van die wegwerp schoenhoesjes aan. 

Wat vind jij?

Reactie schrijven

Commentaren: 0