Deel de woonkamer in zoals jij het prettig vind.


Relaxen, ontvangen, spelen, werken en eten, als er één ruimte is in huis waar alles gebeurt is dat wel de woonkamer. Om die ruimte optimaal te gebruiken is een voor jou logische indeling niet onbelangrijk, maar hoe doe je dat?

Want de realiteit is dat een bank vaak maar op één of hooguit twee plekken kan staan in de woonkamer hoewel.. er zijn uitzonderingen.

Lees verder..

Komt de bank op de huidige plek in de kamer in dezelfde afmeting dan hoef je niet verder te lezen.

 

Komt de bank in een andere omgeving of wil je de opstelling eens helemaal anders, dan is meten weten.

Leg wat kranten of karton op de vloer in de gewenste afmeting, om een indruk te krijgen van de omvang. Wordt het een zithoek? (2 banken met/ of fauteuils en hocker) neem dit dan mee op je “plattegrond”.

In de ruimte.

 

Als de ruimte het toelaat kan je de bank (of twee banken rug aan rug) ook in de ruimte plaatsen. Let op dat de "routing" naar deuren en meer vrij moet blijven, dit is bepalend waar je wat kunt plaatsen.

Is de beste plek tegen de muur, met één of twee fauteuils, een tweede bank of een hocker? Dit geeft je wel meer vrijheid om te veranderen, een hoek of lounge bank kan vaak maar op één plek, je kan er niet mee schuiven..

 

Een hocker oftewel poef kan je inzetten als extra zitplaats of tegen de bank aangeschoven om languit te ontspannen. De afmeting van onze hockers (met hoes) zijn verkrijgbaar in de afmeting van de zitkussens zodat het "aangeschoven" mooi aansluit. Vraag ons ernaar.

Hoe je het ook indeelt, houd er altijd rekening mee dat je een logische routing (loop ruimte) in de kamer overhoud om te lopen van A naar B en voor deuren e.d.  Niets vervelender als je constant overal omheen moet lopen of je stoot aan van alles en nog wat. Zet je kamer daarom niet vol met kleine meubels hoe leuk ze ook zijn, maar kies voor een aantal grote meubels dit geeft meer rust, ruimte en overzicht. 

Misschien vind je dit ook interessant.


Creëer een extra etage
Creëer een extra etage
Er kan meer met de ruimte achter je bank
Er kan meer met de ruimte achter je bank

Reactie schrijven

Commentaren: 0