Optimaal gebruik maken van de ruimte in de woonkamer? Zo doet je dat!


Relaxen, ontvangen, spelen, werken en eten, als er één ruimte is in huis waar alles gebeurt is dat wel de woonkamer. Om die ruimte optimaal te gebruiken is een logische indeling niet onbelangrijk, maar hoe doe je dat?

Want de realiteit is dat het grootste object: de zithoek, in de meeste woonkamers maar op één of hooguit twee plekken in de kamer kan staan.

Maar, de opstelling daarvan kan je vaak wel veranderen.. Lees verder.

Meten is weten om een goede indruk te krijgen van de omvang.

 

Meestal staat de zithoek voor de muur, afhankelijk van de ruimte (opmeten) kan je hier negen verschillende opstellingen mee realiseren (afbeeldingen). 

 

Leg wat kranten of karton op de vloer of "tape" de gewenste afmeting, Plannen voor meer zitplaats b.v. van één naar twee banken of anders, neem dit dan mee op de “plattegrond”.

 

 

In de ruimte.

 

Als de ruimte het toelaat kan je een bank (of twee banken rug aan rug) ook in de ruimte plaatsen. Let op dat de "routing" naar deuren en meer vrij moet blijven, dit is bepalend waar je wat kunt plaatsen.

Eén lange bank of twee banken (2- 3- of 4 zit) met /of fauteuils of hocker is de meest flexibele opstelling, je kan ermee schuiven of aanpassen aan een veranderde omgeving zoals de afbeeldingen laten zien. Een grote hoek of lounge bank neemt meer ruimte en kan vaak maar op één plek staan.

 

Languit ontspannen? Schuif een hocker (poef) tegen de bank, de afmeting van de Soho hockers passen aangeschoven bij de Soho banken (afmeting zitkussens) zodat het mooi aansluit, ook inzetbaar als extra zitplaats, vraag ons ernaar.

Hoe je het ook indeelt, houd er altijd rekening mee dat je een logische routing (loop ruimte) in de kamer overhoud om te lopen van A naar B en voor deuren e.d.  Niets vervelender als je constant overal omheen moet lopen of je stoot aan van alles en nog wat. Zet je kamer daarom niet vol met kleine meubels hoe leuk ze ook zijn, maar kies voor een aantal grote meubels dit geeft meer rust, ruimte en overzicht. 

Misschien vind je dit ook interessant.


Creëer een extra etage

Als vernieuwen even geen optie is


Reactie schrijven

Commentaren: 0