Muurbloemen.

 

Wat ik veel tegenkom is dat de bank strak tegen de muur staat. Oké soms kan het echt niet anders, maar zorg er dan wel voor dat de bank of fauteuil tenminste ietsje van de wand afstaat. Als de ruimte het wel toe laat kan een bank ook prima in de ruimte, dus dwars staan. Zeker in een smalle en lange kamer maakt dit de kamer optisch breder en intiemer want je creëert intimiteit. Ga eens schuiven en kijk of het je bevalt je kan het altijd weer terugzetten.

 

Tip: Benut de vrij gekomen ruimte achter de bank met een sidetabel,  voor mooie live style boeken, een extra lichtpunt, of als werkplek.

Een kast kan je ook achter een bank plaatsen. Een hoge kast geeft intimiteit in een lange smalle kamer, een lage kast geeft de mogelijkheid om er een extra lichtpunt van te maken, meteen goed licht als je op de bank zit te lezen met je boeken dichtbij.

Meer intimiteit in een grote open ruimte.

Opstelling rond de haard en toch genoeg ruimte om er om heen te lopen.Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook, twitter of google plus met de knoppen hieronder.