Hoe wit, beige en aardetinten je huis warmer en natuurlijker maken.


Ben je toe aan meer rust een eenheid in je interieur, zonder dat het te minimalistisch en kil wordt? In dit artikel vertel ik hoe je dat kan bereiken, hoe te combineren en wat de voor- en nadelen zijn van een minimalistisch interieur.

Maak kennis met Japandi, de interieur style die Japan en Scandinavië combineert.

In de vooruitzichten voor 2021 kwam de Japandi style al voorbij die nu echt doorzet. Kenmerkend aan deze stijl zijn de natuurlijke eenvoud en het rustige kleurgebruik die warmte en rust uit stralen, wit, beige en de aardetinten; zandkleur, taupe en bruin. Deze tijdloze kleurencombinatie past perfect bij natuurlijke materialen zoals hout, steen, keramiek, riet en linnen. Een voorbeeld van een populair item in deze stijl zijn de houten wandpanelen, die geluiddempend zijn en een natuurlijke sfeer creëren in elke ruimte.

Beige heeft is nooit weg geweest zie het als de perfecte basis. 


Hoe combineer je wit, beige en andere aardetinten?


Er zijn verschillende manieren om wit, beige en andere aardetinten te combineren. Hier zijn een paar tips:

- Ga voor een ton sur ton effect: kies één neutrale hoofdtint en gebruik verschillende tinten uit dezelfde "kleurenfamilie" in je meubels, muren, materialen, en stoffering. Dit geeft een rustig en harmonieus geheel.

 - Breng evenwicht contrasten zijn altijd de sleutel; voeg een accentkleur toe, of kies bijvoorbeeld voor een grote aardewerk vaas, een wollig kussen of een grote groene plant, zorg wel dat de accentkleur niet te overheersend wordt.

 - Speel met texturen: om je interieur meer diepte, warmte en karakter te geven, kun je verschillende texturen gebruiken. Denk aan een zacht tapijt of  vloerkleed, gestoffeerde meubels een gebreide plaid of kunst aan de muur. Dit zorgt voor een interessant spel van kleur en diepte.

De voor en nadelen van een minimalistisch interieur. 


De voordelen 

- Maakt kalm, geeft minder afleiding en meer focus op wat belangrijk is.

- Is functioneel, en eenvoudig op te ruimen door minder spullen.

- Komen je favoriete meubels en objecten beter in uit. 

- Verjaart minder snel: duurzame en tijdloze items die lang meegaan.

- Is makkelijk te combineren: omdat de basis neutraal van kleur is. 

 

De nadelen 

- "Kan" kil en onpersoonlijk overkomen: vooral als je weinig kleur en aankleding gebruikt. 

- Is moeilijk te realiseren: het vereist discipline en selectiviteit, en een kritische kijk naar je spullen. Je moet ook regelmatig opruimen om de ruimte in balans te houden.

- Is niet geschikt voor iedereen: sommige mensen houden juist van een huis dat gevuld is met spullen die hun persoonlijkheid en smaak weerspiegelen.

 

Bron afbeelding imagicasa


Reactie schrijven

Commentaren: 0