Woon kleuren en trends 2021


November 2020 Martje van Soest

Het jaar is bijna om en corona beheerst helaas nog steeds ons leven, 2020 gaat zonder twijfel de geschiedenis in als een jaar dat we snel willen vergeten maar lang in de herinnering zal blijven.

 

Soms vallen dingen uit elkaar, zodat betere dingen in elkaar kunnen vallen.

Deze bizare situatie heeft ons ook iets gebracht, ondanks de anderhalve meter lijken we dichter bij de natuur en onszelf te komen.

We beseffen dat we niet zonder elkaar kunnen, én waar we echt gelukkig van worden.

 

Nog nooit zijn we zoveel thuis.

We lopen met casual kleding door het huis en kijken massaal uit naar het uitje van de dag; de supermarkt, het ritje naar het schoolplein of als het weer meewerkt de natuur in, vrijuit ademen zonder mondkapje. De klussen in en om huis zijn immers in het voorjaar al gedaan, en dat tripje over de grens zit er voorlopig niet in.

 

Juist daarom wordt sfeer en comfort om ons heen nooit zo belangrijk gevonden als nu.  

Tijd dus om de trends van volgend jaar eens te bekijken. Kijk in de slider hieronder of er iets bij is wat je aanspreekt dan past het altijd.

Trends en woonkleuren 2021

Inspired by nature


Capsule interior

Op social media komt de 'Capsule trend' (compact) veel langs vooral op het gebied van mode. Kort samengevat houd het in dat je een beperkt aantal essentiele items (37) in je basis garderobe toe laat.  Het idee is dat je bewuster, en met minder en duurzamere stukken je kast vult hoe dit precies werkt lees je hier. Ook in huis ga je dit steeds meer zien, we investeren liever in duurzame, tijdloze items die jaren meegaan dan dat we het huis vol zetten met "fast furniture" oftewel massa productie uit Aziatische landen.

Brave Ground Flexa kleur 2021


Een neutrale kleur die andere kleuren laat stralen, en een springplank voor verandering in huis. 

Kleur heeft enorme invloed op hoe de ruimte aanvoelt, daarom heeft Flexa het kiezen van de ideale kleur makkelijker gemaakt met de Flexa Visualizer app.

Voel je niets voor een gekleurde muur? Het gaat om de combinatie van kleuren, hoe en waar je dit toepast

is up- to- you.  

Pantone kleur voorjaar- zomer 2021


 

Waar we bij blauw aan kou denken denk je bij geel tot oranje aan warmte. En dat is precies wat geel toevoegt in huis.

Ik ben fan jij ook ? Kijk hier hoe je dit toepast en kunt combineren. 


Nog geen idee? Kijk tijdens een wandeling eens om je heen, de natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron en het meest duurzame en tijdloze design dat er is.

Waar we ons (bijna) allemaal goed bij voelen zijn natuurlijke materialen, kleuren en vormen dat laten de trends op straat en in huis ook zien. Logisch ook, we zijn allemaal met de natuur verbonden, wie voelt zich niet goed (zeker nu) in het bos, de bergen, de zee?

Omgeven door die prachtige kleurcombinaties die alleen de natuur maar kan bedenken. Gebruik die combinaties van kleur én vorm als je inspiratie nodig hebt, altijd goed. 

Economische vooruitblik 2021 door Adjiedj Bakas


Bakas word ook wel de 'vooruitzichtkoning' (volkskrant) of de 

'trendwatcher des vaderlands' (NRC) of “onze favo nattevingersjamaan'"(geen stijl) genoemd.

Is auteur, van zijn boeken werden een miljoen exemplaren verkocht, en staat al jaren in de top-10 van meest geboekte sprekers van Nederland. (oké nu even niet).

Ps: Pas de snelheid aan (wieltje- instellingen-video) als de Engelse ondertiteling je te snel gaat. 


WAAROM ?!! Is de meest gestelde vraag van 2020

In tijden van onzekerheid zoeken we allemaal naar begrip en betekenis. 2020 was een jaar van diepgaande vragen, gezien de wereld meer dan ooit zocht naar "waarom" - volgens Google Trends. 


Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook met de knoppen hieronder