Woon kleuren, trends en vooruitzichten 2021


November 2020 Martje van Soest

Het jaar is bijna om en corona beheerst nog steeds ons leven, 2020 gaat zonder twijfel de geschiedenis in als een bizar jaar.

 

Soms vallen dingen uit elkaar, zodat betere dingen in elkaar kunnen vallen.

Want deze bizarre situatie heeft ook iets positiefs gebracht, ondanks de anderhalve meter lijken we dichter bij de natuur en onszelf te komen. We willen weer voelen, beseffen dat we niet zonder elkaar kunnen, én waar we echt gelukkig van worden.

 

Nog nooit zijn we zovéél thuis.

We zoomen en lopen met casual kleding door het huis, en kijken met andere ogen naar onze omgeving. Sfeer, comfort en geborgenheid in huis wordt daarvoor nooit zo belangrijk gevonden als nu. 

 

Tijd dus om de trends en kleuren (na slider) voor 2021 eens te bekijken, kijk of er iets bij is wat je aanspreekt dan past het altijd.

Trends en woonkleuren 2021

Inspired by nature


Capsule interior

Op social media komt de 'Capsule trend' (compact) veel langs vooral op het gebied van mode. Het idee is dat je bewuster, en met minder en duurzamere stukken je kast vult hoe dit precies werkt lees je hier.  Ook in huis ga je dit steeds meer zien, 'het capsule interieur' we investeren liever in enkele duurzame, tijdloze of vintage items die langer meegaan, dan met "fast furniture" oftewel massa productie uit Aziatische landen.

Brave Ground Flexa kleur 2021


Een neutrale kleur die andere kleuren laat stralen, en een springplank voor verandering in huis. 

Kleur heeft enorme invloed op hoe de ruimte aanvoelt, daarom heeft Flexa het kiezen van de ideale kleur makkelijker gemaakt met de Flexa Visualizer appVoel je niets voor een gekleurde muur? Het gaat om de combinatie van kleuren, hoe en waar je dit toepast is up- to- you.  

Pantone kleur voorjaar- zomer 2021


 

Waar we bij blauw aan koel denken denk je bij geel tot oranje aan warmte. En dat is precies wat (warm) geel toevoegt in huis.

Ik ben fan jij ook ? 


Nog geen idee? Kijk tijdens een wandeling eens om je heen, de natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron en het meest duurzame en tijdloze design dat er is.

Waar we ons (bijna) allemaal goed bij voelen zijn natuurlijke materialen, kleuren en vormen dat laten de trends op straat en in huis ook zien. Logisch ook, we zijn allemaal met de natuur verbonden, wie voelt zich niet goed (zeker nu) in het bos, de bergen en zee?

Omgeven door die prachtige kleurcombinaties die alleen de natuur maar kan bedenken. Gebruik die combinaties van kleur én vorm als je inspiratie nodig hebt, altijd goed. 

Economische vooruitblik 2021 door Adjiedj Bakas


Adjiedj Bakas word ook wel de 'vooruitzichtkoning' (volkskrant) of de 'trendwatcher des vaderlands' (NRC) of “onze favo nattevingersjamaan'"(geen stijl) genoemd.

Is auteur, van zijn boeken werden een miljoen exemplaren verkocht, en staat al jaren in de top-10 van meest geboekte sprekers van Nederland. (oké nu even niet).

Ps: Pas de snelheid aan (wieltje- instellingen-video) als de Engelse ondertiteling je te snel gaat. 


WAAROM ?!! Is de meest gestelde vraag van 2020

In tijden van onzekerheid zoeken we allemaal naar begrip en betekenis. 2020 was een jaar van diepgaande vragen, gezien de wereld meer dan ooit zocht naar "waarom" - volgens Google Trends. Enthousiast over dit artikel, deel het met de knoppen hieronder.  Woontrends 2020 gemist?  kleur & trends voor 2024