Woonkleuren en trends 2020Op zoek naar de kleur voor 2020?  Kies maar....

 

Volgens Flexa is dat tranquil dawn, een subtiele zachte kleur die naadloos aansluit bij de collectieve "groene visie" op dingen. Op de site van Flexa vind je vier complementaire kleur paletten met tranquil dawn plus voorbeelden. 

 

Opkomende kleur 2020/21- A1-Aqua
Opkomende kleur 2020/21- A1-Aqua

Trend forecasters oftewel: vers denkers of "toekomst " voorspellers, verwachten dat Aqua een opkomende kleur word. Een kleur die  geruststellende beelden zou oproepen - zoals oceaan, water, comfort en open lucht. Maar dan we zijn er nog niet, want de Amerikaanse verffabrikant PPG voorspelt dat "Chinese Porcelain"  het helemaal gaat worden in 2020.... 

Mijn advies? Trek je er niets van aan en ga gewoon voor een kleur die je aanstaat.


 

TIP:  Voel je niets voor een gekleurde muur? Pas de kleur palets dan toe in een vloerkleed, bank, kussens, plaid, objecten of anders. Het gaat om de combinatie van kleuren, hoe je dit toepast is up- to- you.  


EMMA - Hoes kleur frond 2494-353

Sjaak- Hoes Foxglove 2494/484

Sjaak- Hoes Honeycomb 2494/219


Trend: we zijn bewuster en worden wakker..


Zelfrijdende electrische auto's die met elkaar in verbinding staan.
Zelfrijdende electrische auto's die met elkaar in verbinding staan.

Wat er echt verandert, is hoe we naar dingen kijken - en hoe we communiceren. We zien in dat we de toekomst beter kunnen vormgeven op basis van AI (Artificial Intelligence) maar ook dat we dit in de finesses moeten- kunnen beheersen. 

Minder Ego, meer focus op Eco en welzijn.

De huidige ontwikkelingen om ons heen zorgen voor een  collectieve samenhorigheid, waarbij de focus verschuift van welvaart, naar welzijn en compassie. We beseffen niet alleen dat we elkaar nodig hebben, maar ook dat de natuur ons nodig heeft en dat wij ervan afhankelijk zijn.

 


Daardoor zijn we steeds bewuster van onze footprint op aarde, worden efficiënter met energie, kopen duurzamere en minder spullen, eten minder vlees en scheiden ons afval. We verlangen ook terug naar een soort van zelfredzaamheid zonder gedoe, halen het kropje sla uit eigen of gemeenschappelijke tuin met wat kakelverse scharreleitjes. Wat we vooral niet meer willen is afhankelijk zijn van ontwikkelingen waar we geen invloed op hebben, en juist meer controle en zeggenschap waar we wel invloed op hebben.  

 

Woningnood


  Herbestemming bestaande bouw in units. 

Studenten wonen noodgedwongen thuis en 55+ ers blijven langer in het grote 'lege nest' huis wonen. Er zijn te weinig (betaalbare) woningen, deels door het opkopen door beleggers, hoge particuliere huur, en deels door overheidsregels en gebrek aan vakmensen. Een betaalbare koopwoning vinden is een utopie.

Gevolg is dat er steeds meer naar alternatieve woonvormen word gezocht waar jong en oud in harmonie samenleven, zelfvoorzienend zijn en vooral niet vereenzamen. 


Een trend die nog wel even blijft, planten in huis.


 Logisch, want planten zijn zuurstof in een druk leven.

 

Planten maken energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder,

en dat allemaal in ruil voor slechts een beetje water!

 

Ze zijn geen gedoe, houden letterlijk en figuurlijk ruis tegen,

zuiveren de lucht en helpen om te verbinden met wat er echt

toe doet. En als zij groeien, groeien de mensen om hen heen ook.

 

Bron: bloembureau Holland 


De natuur is het meest duurzame en tijdloze design dat er is.

Waar we ons (bijna) allemaal goed bij voelen zijn natuurlijke materialen, kleuren en vormen dat laten de trends ook zien.

Logisch ook want we zijn allemaal met de natuur verbonden, wie voelt zich niet goed in het bos, de bergen, de zee? Omgeven door die prachtige kleurcombinaties die alleen de natuur maar kan bedenken. Gebruik die combinaties van kleur én vorm als je inspiratie in huis nodig hebt, altijd goed. 

 

Martje van Soest.


Enthousiast over dit artikel, deel het via Facebook met de knoppen hieronder